Výborný už nebude trénovat hokejovou Boleslav. V klubu ale zůstává

František Výborný končí v roli trenéra hokejistů Mladé Boleslavi. V klubu ale nadále bude pokračovat, přesouvá se do funkce sportovního konzultanta. V pozici sportovního manažera středočeského klubu nebude pokračovat jeho syn David. Informace potvrdil klub na svém oficiálním webu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

František Výborný na skleslé střídačce Mladé Boleslavi

František Výborný na skleslé střídačce Mladé Boleslavi | Zdroj: ČTK

Po neúspěšné sezoně, která vyvrcholila vypadnutím z předkola hokejového play off, se František Výborný rozhodl ukončit svoje působení v roli trenéra Mladé Boleslavi. Třiašedesátiletý kouč působil na střídačce středočeského klubu pět sezon.

Bruslaře ale úplně neopouští. V klubu bude pracovat jako sportovní konzultant. „Znamená to, že budu k dispozici trenérům a realizačnímu týmu. Případně skautům,“ sdělil Výborný klubovým stránkám.

Kouč Boleslavi Výborný po vyřazení: Chomutov ukázal charakter a sílu, nám to chybělo

Číst článek

O obsazení postu trenéra extraligového celku se bude jednat. Favority ale zůstávají Patrik Augusta s Viktorem Ujčíkem. Oba v současné době působí v prvoligové Dukle Jihlava. První v roli trenéra juniorů, druhý asistenta trenéra Petra Vlka u seniorského mužstva.

Za dob působení Františka Výborného v Mladé Boleslavi se klubu poprvé podařilo proniknout také do vyřazovacích bojů. Stalo se tak v sezoně 2014/15. Bruslaři od té doby nechyběli v play off, byť letos vypadli už v předkole. Loni ale dokráčeli až do semifinále, kde vypadli s pozdějším mistrem z Liberce.

Ve městě automobilů končí také syn kouče David Výborný. Bývalý vynikající útočník ještě loni vedl Boleslav na ledě jako kapitán, probíhající sezonu už strávil ve funkci sportovního manažera, kterou by po něm měl převzít Luděk Bukač.

Michal Sobotka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme