Výhra proti Rusku je zasloužená, říká nový reprezentační střelec Jarůšek

V dnešním zápase, ve kterém čeští hokejisté porazili Rusko 4:2, hned dva hráči české reprezentace poprvé v životě zažili, jaké je to vstřelit gól za národní tým. Vedle obránce Tomáše Kundrátka se premiérově prosadil také Richard Jarůšek. Ještě v minulé sezoně přitom neměl jisté místo v sestavě ani v extraligové Mladé Boleslavi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tímto způsobem oslavil Richard Jarůšek svůj premiérový gól v reprezentačním dresu

Tímto způsobem oslavil Richard Jarůšek svůj premiérový gól v reprezentačním dresu | Zdroj: ČTK

„Už před zápasem jsme věděli, že nás nečeká nic lehkého. Myslím si ale, že jsme vstoupili do utkání velmi dobře a podobně jako včera se Švédy jsme hráli poctivě ve středním pásmu a také jsme dobře napadali,“ říkal po výhře 24letý útočník Richard Jarůšek.

„Poté, co jsme se dostali do vedení 1:0, byl průběh zápasu hodně proměnlivý, ale naštěstí jsme to dotáhli do vítězného konce. Ustáli jsme závěrečný nápor a jsem rád, že jsme to vítězství urvali jako tým, protože tato výhra je hodně cenná,“ hodnotil hráč, který ještě v minulé sezoně pendloval mezi extraligou a 1. ligou.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Richardem Jarůškem, který dal v zápase proti Rusku první reprezentační gól, přímo v Moskvě mluvil reportér ČRo František Kuna

S tím, že by český tým v zápase proti Rusku dominoval, i když to tak místy vypadalo, ale nesouhlasil.

„Neřekl bych, že jsme Rusy do ničeho nepustili, protože nějaké příležitosti měli. Hráli jsme však jako tým a předvedli jsme podobný výkon jako včera, takže si myslím, že můžeme být spokojeni,“ byl po zápase přesvědčen Jarůšek.

Výhra české reprezentace se nerodila snadno i proto, že Rusové na začátku druhé třetiny otočili vývoj utkání ve svůj prospěch. Jarůška to však nerozhodilo.

„V tu chvíli bylo důležité, abychom se uklidnili a dále věřili, že se nám podaří utkání otočit, což se nakonec i stalo. Hráli jsme jako tým a řekl bych, že jsme vyhráli zaslouženě,“ prohlásil hráč, který hraje za extraligovou Mladou Boleslav.

Náhradníci za omluvené hráče nezklamali, těšilo po dalším vítězství trenéra Vůjtka

Číst článek

Českému týmu se v dnešním zápase podařilo ubránit i hlavní esa ruského výběru v čele s Kovalčukem. Jarůšek to ale nepovažoval za hlavní klíč k úspěchu.

„Pár šancí měli, ale my se na to nesmíme dívat tak, že proti nám hraje Kovalčuk či Radulov. Musíme je brát jako ostatní hráče s jinými jmény. Dnes naštěstí gól nedali a ani žádný nepřipravili, takže si toto utkání můžeme odškrtnout jako výborně odehraný zápas, který jsme odmakali vážně dobře,“ uvedl Jarůšek, který si ve 40. minutě připsal svůj první reprezentační gól v kariéře.

Hokejová reprezentace porazila v Moskvě domácí Rusko 4:2 a vyhrála Channel One Cup

Číst článek

„Hned po vstřelení gólu jsem si dojel pro puk, abych si ho schoval. Už v prvním zápase jsem měl velkou šanci a pak i proti Švédsku jsem mohl skórovat, nebýt sekání jednoho ze soupeřů, takže jsem za dnešní gól velmi rád,“ řekl mladý forvard.

Na pivo s Tomášem Kundrátkem, který rovněž zaznamenal svůj první reprezentační gól, se ovšem Jarůšek nechystá.

„Já pivo nepiju, takže asi půjde sám,“ dodal s úsměvem nový reprezentační střelec.

František Kuna, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme