Vyražené zuby Jágra na ledě neomezí. Osobní život by zranění komplikovat mohlo, říká zubař

Když si Jaromír Jágr před deseti lety zlomil malíček na mistrovství světa v Rakousku, čeští fanoušci neřešili skoro nic jiného. Teď slavný útočník ohromil i příznivce v Severní Americe. V duelu NHL jeho Floridy s Ottawou přispěl k výhře Panterů bez čtyř zubů, o které přišel během duelu. Místo oslav pak skončil v péči zubařů, Jágrových starých známých.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr krátce poté, co jej hokejkou trefil do obličeje hráč Ottawy

Jaromír Jágr krátce poté, co jej hokejkou trefil do obličeje hráč Ottawy | Zdroj: ČTK

Zatímco reportéři americké televize FOX se ještě dlouho věnovali ataku, který Jaromír Jágr od hokejky Alexe Chiassona utržil, slavný útočník se ztrátou čtyř předních zubů rozhodit nenechal. Do hry se vrátil po několika minutách a asistencí pomohl Panterům k výhře nad Ottawou 2:1 po samostatných nájezdech.

Po zápase pak s humorem jemu vlastním na twitteru vtipkoval, že když teď nemůže jíst, aspoň nepřibere. A za Jágra mluví zkušenosti, svůj vlastní chrup ležící na ledu viděl během kariéry už několikrát. Časté operační náhrady sebou ale nesou určitá rizika.

Přehrát

00:00 / 00:00

O zranění Jaromíra Jágra se zubařem Jiřím Pekárkem hovořil redaktor ČRo Marek Augustin

„Do nekonečna sice chrup opravovat jde, ale není to jednoduché. Zvlášť když už měl nějaké úrazy před tím. Nejde však jen o zuby, ale také o stav dásňového výběžku kosti, ve které jsou ty zuby uloženy,“ říká doktor Jiří Pekárek.

„Může dojít například k tomu, že se kost odlomí a to jak v menším či větším rozsahu. A pak už by nebylo možné zavést implantáty, aniž bychom tu kost zvonu nevytvořili,“ vysvětluje zubní lékař.

Zubní náhrady by se na kvalitě Jágrova života, stejně jako dalších hokejistů, kteří prodělali podobná zranění, projevit neměly.

„V hráčských aktivitách mu to asi bránit nebude. Co se ovšem děvčat týká, těm by to možná vadit mohlo. Nicméně dnešní věda je již tak daleko, že umělé náhrady jsou téměř dokonalé,“ dodává Pekárek.

A za pár let bude určitě ještě dokonalejší, což je pro Jaromíra Jágra další důvod, proč s hokejem v nejbližších letech zatím ještě nekončit.

Marek Augustin, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme