Výsledek odpovídá kvalitě mužstev, hodnotil prohru se Švédskem kouč Vůjtek

Trenéru Vladimíru Vůjtkovi po nevydařené premiéře na lavičce české hokejové reprezentace nebylo do řeči. Podle něj porážka 2:6 v úvodním zápase Karjala Cupu proti Švédsku ukázala aktuální sílu týmů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Vůjtek má za sebou na Karjala Cupu nepovedený debut v roli kouče hokejové reperzentace. Češi podlehli Švédsku 2:6

Vladimír Vůjtek má za sebou na Karjala Cupu nepovedený debut v roli kouče hokejové reperzentace. Češi podlehli Švédsku 2:6 | Zdroj: ČTK

Češi proti Švédům prohrávali už po pěti minutách po přesilovkových gólech 0:2 a po dvou třetinách doháněli čtyřbrankové manko.

Reprezentační trenér Vladimír Vůjtek po vysoké prohře 2:6 v prvním utkání Karjala Cupu nevěděl, co má k výkonu svého týmu říct.

„Těžko se mi tak vysoká porážka hodnotí. Bohužel odpovídá síle mužstev,“ podotkl po své premiéře na lavičce českého národního týmu Vůjtek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Češi na švédské hokejisty neměli, prozradil trenér Vladimír Vůjtek reportérovi Petru Kadeřábkovi v Örnsköldsviku

Rozdíl mezi oběma celky byl od začátku patrný hlavně v pohybu na ledě. Češi až na výjimky nedokázali přepnout z extraligového tempa na to, kterým se hraje mezinárodní hokej. I v tom hledal Vůjtek příčiny porážky. „Na mezinárodním poli těžko někdo za dva dny zvedne své obrátky,“ dodal reprezentační trenér.

Od druhé třetiny se sice Češi snažili se Švédy bruslit, jenže dotáhnout vysoký náskok domácího mužstva už nedokázali. „Švédové se nikam necpali a v klidu to odbránili. My jsme sice hráli víc u nich, ale do šance jsme se nedostali,“ uvědomoval si brankář Jakub Kovář, který po utkání zpytoval svědomí. Sice pochytal několik samostatných nájezdů soupeře, ale dva ze šesti gólů neměl podle svých slov dostat.

Spokojení tak mohli být snad jen dva hráči, kteří do utkání původně vůbec neměli zasáhnout. Milana Gulaš a Jan Hruška se do sestavy dostali jen kvůli zranění Daniela Přibyla a Marka Kvapila a oba se dokázali gólově prosadit. A oba poprvé v reprezentačním dresu.

„Jsem rád, že se mi povedlo dát gól, i když by bylo příjemnější, kdybychom vyhráli,“ řekl Hruška, který bude mít s českým týmem další šanci v sobotu, kdy se v Helsinkách v 16 hodin postaví domácímu Finsku.

Petr Kadeřábek, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme