Vysoké politické tahanice. Slovenský hokejista Kukumberg odmítl bojkotovat reprezentaci

Pět desítek vesměs nejlepších slovenských hokejistů se na začátku září rozhodlo bojkotovat reprezentaci, dokud svou funkci šéfa svazu neopustí stávající šéf Igor Nemeček. Boj hráčů s vedením má zatím jediný výsledek. Příští rok v létě budou nové volby.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán Bostonu Zdeno Chára se na postupové výhře Bruins podílel důležitým gólem v závěru druhé třetiny

Kapitán Bostonu Zdeno Chára se na postupové výhře Bruins podílel důležitým gólem v závěru druhé třetiny | Zdroj: Reuters

Na slovenské soupisce pro turnaj v Německu se objevilo hned několik borců z české nejvyšší soutěže. Čajkovský, Štajnoch, Réway, Dravecký, Preisinger, a také dva, kteří se původně přidali k bojkotu. Pardubický Tomáš Marcinko a hradecký Roman Kukumberg. Další do party, Sparťan Lukáš Cingel, nakonec nejel. Nechybělo moc a také by „naštval Cháru“.

„Slyšel jsem, že jsem zklamal Zdena, to je vše. Nevím, co se o tom všechno napsalo,“ ohodnotil svou účast v reprezentaci Roman Kukumberg.

Lukáš Cingel se moc k tématu vyjadřovat nechtěl. Jinak velmi ochotný a komunikativní hráč se při otázce na svůj postoj k reprezentaci na chvíli úplně změnil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Bojkotující slovenští reprezentanti nejsou jednotní

„Soustředím se momentálně na zápasy se Spartou. To je pro mě teď důležité,“ dodal hráč pražského klubu.

A tak nezbývalo než se dál ptát upřímného Romana Kukumberga, který si za svým názorem stojí. Proč tedy on i přes svůj původní podpis bojkotu nakonec pozvánku přijal?

„Už to jsou moc vysoké politické tahanice. S tím já už nechci mít nic společného. Myslím, že už to zašlo trochu daleko. Ale vím i od dalších hráčů na listině, že už je současná situace moc nebaví,“ upozorňuje Kukumberg na možné další trhliny ve slovenském bojkotu.

Nebaví nebo možná jde také o to, že na reprezentačních akcích je šance se ukázat. A třeba si i vybojovat lukrativnější angažmá.

„Spoustu lidí si myslelo, že celá věc nebude trvat tak dlouho, a že k dohodě dojde hned. Trvá to opravdu až příliš dlouho.“

Další řešení je zatím v nedohlednu. Situace pro stavitele slovenské reprezentace Zdena Cígera není jednoduchá. Bylo přitom třeba sahat až k takovému kroku, nebo není situace až tak zlá? Ani na to nejsou názory jednotné a útočník Hradce byl znovu upřímný.

„Myslím, že situace není až tak špatná. Možná se to zbytečně moc nafukuje tím, jak je celá kauza zmedializovaná. Když jsem se o tom bavil s novináři, tak někteří sami říkali, že už je ani nebaví o tom psát,“ říká na závěr Roman Kukumberg.

Tomáš Lörincz, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme