Vyšplhá se Jágr v tabulkách NHL ještě výše? Bez pochyby na to má, soudí Hašek

Hokejista Jaromír Jágr přidal další čísla ke svým rekordům v NHL. Český útočník pomohl Floridě porazit Carolinu gólem a brankovou přihrávkou a dotáhl se v historické tabulce produktivity na čtvrté místo ke svému někdejšímu spoluhráči z Pittsburghu Ronu Francisovi. Podle Dominika Haška, Jágrova vrstevníka a v zámoří velkého soupeře, se český útočník může v tabulkách posunout ještě výše.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Hašek,

Dominik Hašek, | Foto: Alžběta Švarcová | Zdroj: Český rozhlas

Jágr ve slavné lize nasbíral 1798 bodů, lepší jsou jen Wayne Gretzky, Mark Messier a Gordie Howe.

Zatímco Gretzkého a jeho rekordních 2857 bodů Jágr už jistě nedožene, dalším dvěma slavným hráčům je o poznání blíže. Na Messiera ztrácí 89, na Howea pak 52 bodů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podle Dominika Haška by se Jaromír Jágr mohl zařadit až na druhé místo historické tabulky produktivity NHL

„Záleží, kolik let se Jarda v NHL rozhodne ještě hrát. Bez pochyby na to má. Pokud bude hrát příští rok, jako že si myslím, že by mohl, může Howea přestihnout. Na Messiera jeden rok stačit nebude,“ myslí si Dominik Hašek, Jágrův spoluhráč ze zlatého olympijského turnaje v Naganu.

43letý Jágr zapadl nad očekávání dobře do mladého týmu Floridy, kam se stěhoval na konci února z trápícího se New Jersey. Po příchodu k Panthers vyprodukoval 14 bodů a oproti posledním týdnům u Devils lze z jeho projevu na ledě i mimo něj zpozorovat, že je v novém angažmá spokojený.

Jágr se v historické tabulce bodování NHL dotáhl na čtvrtého Francise

Číst článek

Podobnou zkušenost s příchodem do mužstva plného hráčů s vyšším ročníkem narození zažil i Hašek, když v roce 2006 přestoupil do ambiciózní Ottawy.

„Když je člověku přes čtyřicet, tak v každém týmu patří k nejstarším (smích). Pro jeho hru to může působit jako oživení, ale záleží především na něm, jak si i s o dvacet let mladšími kluky sedne a jak mezi ně zapadne,“ vysvětluje bývalý gólman, který v NHL prošel i Chicagem, Buffalem a Detroitem.

„Je důležité, aby mu trenér (Gerard Gallant) dal do lajny ty správné hráče. Je jasné, že Jarda už nebude tolik napadat, ale bude spíš tvořit hru. Jak to vypadalo především v posledních zápasech, tak se to Jardovi a taky trenérovi podařilo,“ doplnil Hašek.

Pro MS by Jágr mohl být k dispozici

I přes slušný závěr sezony se Florida do play-off zřejmě neprobojuje. Osmý Boston má na ni náskok šesti bodů. V následujících čtyřech duelech jich přitom Panthers mohou získat maximálně osm. Jágr by tak mohl být volný už pro začátek mistrovství světa, které pořádá Praha a Ostrava.

„Naděje pro Floridu je minimální. Záleží jenom na Jardovi, jestli se rozhone změnit svůj názor z loňského roku (Jágr tehdy ohlásil konec v reprezentaci - pozn. red.),“ netroufá si Hašek odhadnout, zda čeští fanoušci Jágra na domácím šampionátu uvidí.

Pořadí nejlepších střelců historie NHL | Foto: Český rozhlas

Hanka Shánělová, Pavel Petr, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme