Winnipeg v brance sází na mládí. Pavelec buď přestoupí, nebo půjde na farmu

Éra Ondřeje Pavelce jako brankářské jedničky Winnipegu skončila. Krátce před novou sezonou NHL ho tým zařadil na listinu volných hráčů a český reprezentační gólman buď odejde do jiného klubu, nebo na farmu v Manitobě. O místo v brance Jets budou bojovat Connor Hellybuyck a Michael Hutchinson.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Pavelec chytá v druhé třetině zápasu Winnipegu s Minnesotou

Ondřej Pavelec chytá v druhé třetině zápasu Winnipegu s Minnesotou | Foto: USA Today Sports | Zdroj: Reuters

„Máme dva mladé a kvalitní gólmany, kteří dlouho vypadali, že by se mohli stát brankářskou jedničkou. Potřebovali příležitost to ukázat a teď ji dostanou,“ řekl oficiálním stránkám Winnipegu Jets hlavní kouč Paul Maurice.

Dvěma brankáři, kteří v týmu Jets zůstanou, jsou Connor Hellebuyck a Michael Hutchinson. Nejstarší z brankářské trojice, Čech Ondřej Pavelec, byl zapsán na listinu volných hráčů. Je tak k dispozici pro přestup do jiného týmu NHL. Pokud si ho žádný nevybere, bude chytat za farmu v Manitobě.

„Měli jsme velice krátkou, ale velice profesionální debatu. Ondřej rozumí, jaké tu máme možnosti,“ řekl trenér Jets.

Gudas přijde o start NHL, za tvrdý zákrok dostal trest na 6 zápasů

Číst článek

Ve Winnipegu Jets strávil Ondřej Pavelec zatím celou svou zámořskou kariéru, jedničkou se stal ještě v době, kdy se organizace jmenovala Atlanta Trashers. Celkem odchytal v NHL 371 zápasů s průměrem 2,85 inkasovaného gólu na zápas a s úspěšností zákroků přes 90 procent.

Brankářskou jedničkou byl rodák z Kladna déle než kdokoli jiný v 17leté historii organizace. Nyní ale dostali šanci mladší. „Chápu, jak se cítí, jsme dobří kamarádi a je těžké když se něco takového stane,“ řekl Michael Hutchinson, se kterým se Pavelec v brance střídal už v minulé sezoně.

„Vedení dnes muselo udělat složitá rozhodnutí nejen v brance. Je tu spousta výborných hráčů a sezona je dlouhá,“ dodal gólman. První kádr Jets totiž opustilo i dalších 7 hokejistů.

Třetím brankářem v pořadí už byl Ondřej Pavelec i ve výběru české reprezentace pro Světový pohár, kdy kryl záda Mrázkovi s Neuvirthem. Jeho největším reprezentačním úspěchem je zlato z roku 2010, o rok později vychytal týmu bronz.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme