Winter classic v českém přeboru. Hokejisté Čestic vyměnili halu za přírodní led

Hokejisté Čestic podlehli v krajské soutěži soupeři ze Skutče 1:2. Utkání není zajímavé ani tak výsledkem nebo jmény v sestavě, ale především tím, kde se hrálo. Čestičtí vyměnili svou domovskou halu v Rychnově za opravdu domácí prostředí - a po několika letech se zase vrátili na přírodní kluziště přímo v obci.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Winter classic v českém přeboru. Zápas Čestice - Skuteč

Winter classic v českém přeboru. Zápas Čestice - Skuteč | Foto: Vladimír Javůrek

Není to tak dávno, co soupeři do Čestic moc rádi nejezdili. Přírodní led označovali za rybník a prorokovali jeho mizernou kvalitu. Jenže současné počasí svádí k tomu, aby se hokej vrátil pod širé nebe.

Areál v Česticích už vypadá jinak než dříve. „To, co tu dneska vidíte, je výsledek čtyřleté práce hlavně ve spolupráci s obecním úřadem, který byl hlavní sponzor,“ říká předseda hokejového oddílu Miloš Cvejn.

OBRAZEM: V Torontu se slavilo sto let klubu i NHL. Maple Leafs udolali Detroit

Číst článek

Začátek hokejového zápasu připomínal hokejovou idylu. Teplota kolem -5 stupňů zajistila opravdu kvalitní přírodní led. „Od přírody potřebujeme jen zimu, aby nám to taky zmrzlo o přestávce, kdy vyjede rolba s teplou vodou,“ dodává šéf čestického hokeje.

Původně se mělo hrát ve Skutči, ale hosté sami přišli s návrhem, aby se pořadatelství vyměnilo, chtěli si užít zápas pod otevřeným nebem. „Přišli s tím sami hráči Je to nostalgie, vzpomínky, jak asi hokej vypadal. Udělali jsme maximum, aby se to uskutečnilo,“ přiznává trenér Skutče Jiří Lígr.

Postupem času ale začalo sněžit a ukázaly se tak nevýhody hokeje pod širým nebem. Dohrávalo se na sněhu. Hráčům to náladu nezkazilo, dokonce i borci v dresech hostujícího týmu pomáhali s uklízením. A bavili se i diváci.

V neděli od půl páté ale bude při derby Čestic proti Semechnicím atmosféra ještě zajímavější. Na krajský přebor má přijít přes 500 lidí.

Během zápasu sněžilo, a tak se hráči obou týmů chopili hrabel | Foto: Vladimír Javůrek

Letošní Winter Classic v NHL

Tomáš Lörincz, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme