Z chomutovského Piráta se stal útočník Kaše Kačerem. V Anaheimu si ho chválí

Českých hokejistů v zámořské NHL v poslední době spíše ubývá, ale i tak se v nejslavnější soutěži někteří noví objevují. Patří mezi ně i 21letý Ondřej Kaše, který dostává prostor v Anaheimu. V dresu Kačerů si tak český útočník plní dětský sen – dokonce dvojnásobně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Anaheimu Ondřej Kaše

Útočník Anaheimu Ondřej Kaše | Foto: AP | Zdroj: ČTK

Kdo by jako malý nechtěl být jednou z postaviček pohádkové série Kačeří příběhy. Ondřej Kaše píše teď na západě Spojených států příběh úplně jiný – z chomutovského Piráta se stal Kačerem hokejového Anaheimu.

„Myslím, že úkoly by měly být vždy ty nejvyšší, takže bych chtěl nakouknout do hlavního týmu,“ říkal pro chomutovský web Ondřej Kaše před sezonou. Po příchodu z farmy v Dan Diegu má premiéru v NHL za sebou, teď se v Anaheimu začíná usazovat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Mým cílem je nakouknout do hlavního týmu Anaheimu, říkal před sezonou hokejista Ondřej Kaše. Nyní už má na svém kontě šest zápasů

„Celé vedení a také tým trenérů v Anaheimu i San Diegu se shodly na tom, že je současně nejlepším hráčem na farmě,“ chválí bývalého hokejistu Pirátů z Chomutova současný trenér Anaheimu Randy Carlyle.

„Máme tu pro něj místo a věřím, že se zvládne adaptovat rychle. Chceme mít vyrovnané všechny útoky a právě on nám k tomu může pomoci. Dopředu hraje výborně,“ dodává kouč kalifornského celku. A komentátoři už se učí další české jméno.

Zatím mu sice říkají 'Ándrej Kasei', ale když se naučili vyslovovat 'š' ve jméně Hašek, zvládnou říct i Kaše. Český útočník bude na oplátku kromě střelby trénovat i jazyk.

„Už se domluvím úplně v pohodě. Určitě to není gramaticky správně, jak by to řekl rodilý Američan, ale domluvím se,“ říká Ondřej Kaše, který je tím, na koho koukal jako malý v televizi – Kačerem.

František Kuna, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme