Z násilníka hrdinou. Hokejista Kane natáhl v NHL bodovou šňůru na 25 zápasů

Kromě Jaromíra Jágra, který se dostal na čtvrté místo historické tabulky střelců NHL, přepisují statistiky nejlepší hokejové ligy světa i jiní. Třeba Patrick Kane z Chicaga bodoval za sebou už v pětadvaceti zápasech, což je nejdelší série od začátku devadesátých let.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Patrick Kane bodoval už ve 25 zápasech v řadě

Patrick Kane bodoval už ve 25 zápasech v řadě | Zdroj: Reuters

Teď je Kane hrdinou, na začátku sezony byl ale spíš padouchem. Čelil obvinění ze znásilnění, měl jít před soud, ale údajná oběť nakonec obvinění stáhla a spíš to vypadá tak, že si vše vymyslela.

Ani tak se útočník Chicaga na začátku sezony nevyhnul na stadionech soupeřů bučení a společnost EA Sports, která vyrábí počítačové hry, dokonce stáhla Kaneovu fotku z titulní stránky hry NHL 2016. Teď je omilostněn a fanoušky si získává i tím, že bodoval popětadvacáté v řadě, čímž vyrovnal Sidney Crosbyho.

Přehrát

00:00 / 00:00

Patrick Kane čelil na začátku sezony nařčení ze znásilnění, teď drží nejdelší bodovou šňůru za poslední roky

„Moc se nestarám o to, jestli mě někdo hlídá víc nebo míň kvůli sérii, to by mě svazovalo. Hodně mi pomáhají přesilovky, ve kterých dostávám prostor. Série moc nesouvisí s tím, jak se hráč cítí. Někdy je mi mizerně s body, jindy se cítím výborně a neboduji,“ přemýšlí.

Když si připsal bod po jednadvacáté v řadě a vyrovnal tak klubový rekord Bobbyho Hulla, bylo to po přihrávce rukou v hloubi obranného pásma a spoluhráč pak střílel přes celé kluziště do prázdné branky. Hulla pak překonal Kane také brankou při power play soupeře až v závěru dalšího zápasu.

Neuvirthovy zákroky Philadelphii nepomohly, Nestrašil opět s asistencí

Číst článek

Jen pro srovnání, Jaromír Jágr za svoji kariéru zvládl nejvíce 19 zápasů v řadě bodovat. „Ono to není zas tak moc důležité. Někdy se vám povede bodovat i v zápasech, kdy byste si to třeba ani nezasloužili, ale nakonec toho přeci jen dosáhnete,“ pousmála se opora Blackhawks.

„Ale ano, těší mě to, jsou to velcí hokejisté, kteří něco podobného dokázali. Musím ale přiznat, že třeba poslední tři zápasy to bylo z mé strany velké štěstí, že jsem sérii dokázat prodlužovat,“ říká ke šňůře 25 zápasů za sebou.

Na obvinění ze znásilnění dal 27letý rodák z Buffala zapomenout, žádný svatoušek to ale rozhodně není. Během své kariéry ověnčené třemi Stanley Cupy a olympijským zlatem zvládl třeba kvůli dvaceti centům škrtit taxikáře, v limuzíně se polonahý fotit se společnicemi a před pár lety kdesi v Mexiku usnul na baru.

Teď je spíše probuzený, ale aby dohnal absolutního rekordmana v počtu zápasů alespoň s jedním bodem v řadě, bude muset být bdělý ještě hodně dlouho. Je těsně před polovinou, Wayne Gretzky totiž sbíral body v sérii dlouhé 51 zápasů.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme