Z první ligy do extraligy. Slavii a Jihlavu čeká v případě postupu rekonstrukce nebo stěhování

Někdy se jim říká plechovky. Staré hokejové stadiony prostě mají své kouzlo a fanoušci se neradi stěhují jinam. Podobné stadiony mají Slavia a Jihlava. Týmy, které v baráži usilují o extraligu, ale jejich stadiony nejvyšší soutěži zatím nevyhovují. Fanouškům to ale rozhodně nevadí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Starý hokejový stánek v pražském Edenu

Starý hokejový stánek v pražském Edenu | Zdroj: ČTK

„Chodím fandit už dlouho, od šedesátých let. To jsem jako student pomáhal tu halu stavět, abych si vydělal nějaké peníze. Kromě vojny chodím pravidelně, mám permanentku a snažím se tu být na každý zápas,“ říká fanoušek Jihlavy František.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejová Slavi a Jihlava mohou mít při postupu do extraligy problémy se stadiony

Dukla plánuje rekonstrukci, na horáckém zimním stadionu - v tomto stavu - hrát extraligu v případě postupu nemůže. A to i přesto, že v minulé sezoně odehrála v Jihlavě hokejová reprezentace dva zápasy Euro Hockey Challenge. Hrát někde jinde, o tom ale skalní fanda nechce moc slyšet.

„Byl bych rád, kdyby se tu extraliga hrála, ale muselo by se to předělat. Ale kde mezitím hrát? V Pelhřimově možná, v Havlíčkově Brodě teda určitě ne,“ nabízí František pohled do regionální rivality.

A pak je tu také Slavia, která hraje v Edenu od konce minulé sezony, její bývalé působistě - O2 arena - je zabraná Spartou. A Slavia vlastně ani nemá jinou možnost, kde by hrála. A fanouškům by se extraliga v Edenu líbila.

„Eden patří Slavii a Slavia patří do Edenu. Nicméně stadion asi není úplně vyhovující. Kdyby se tady hrála extraliga, chtělo by to nějakou rekonstrukci. Měl by být pohodlnější,“ doplňují slávističtí fanoušci.

Přání jsou to sice hezká, ale nakonec o tom bude rozhodovat někdo jiný - vedení extraligy. Ale řešení to určitě má, říká ředitel nejvyšší soutěže Josef Řezníček.

„Přes léto se dá ještě leccos udělat a napravit. To by byl náš hlavní cíl. Nedovedu si ale představit, že by kluby byly schopni za tak krátkou dobu udělat něco s kapacitou stadionů. To by zřejmě muselo jít přes nějakou výjimku,“ nabízí teoretické řešení Řezníček.

Stanislav Zbyněk, František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme