Za Lužánky by se mohl vrátit hokej, Kometa plánuje stadion pro 12 tisíc diváků

Nejen na dva lednové zápasy pod širým nebem se chce hokejová Kometa Brno vrátit na místo bývalého zimního stadionu Za Lužánkami. Klub představil návrh nové moderní arény, kterou chce s pomocí soukromých investorů a města Brna vybudovat na místě, kde Brno získalo jedenáct mistrovských titulů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Návrh nového zimního stadionu v Brně

Návrh nového zimního stadionu v Brně | Foto: A Plus

„Prostor zimního stadionu Za Lužánkami má genius loci. Logicky z toho vyplývá, že po projektu Hokejové hry 2016, jak už jsme také nastínili, by v budoucnu právě na tomto místě mohl vzniknout nový stadion,“ připomíná mluvčí Komety Michal Chylík zápasy pod širým nebem, ve kterých Kometa na slavném místě vyzve Plzeň a pražskou Spartu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nový stadion Za Lužánkami má mít kapacitu 12 tisíc míst, zjistil reportér ČRo David Nekvinda

I zájem o tyto zápasy spolurozhodne o tom, jakou kapacitu bude mít nová aréna. „Momentálně ve studii máme nakreslenou variantu pro 12 330 lidí. Nicméně kapacita ještě projde kritickým pohledem, který bude odrážet skutečný zájem brněnských hokejových fanoušků,“ upozorňuje Patrik Tuza.

Jeho společnost vypracovala studii nové arény a připravila také vizualizace oválného stadionu orámovaného modrým pruhem.

„Návrh stavby se mi velmi líbí, hokej tu má úspěšnou tradici. 12 000 míst je hodně, ale jak víme Kometa je jeden z nejnavštěvovanějších klubů během zápasů. Takže si myslím, že to je adekvátní číslo,“ říká fanoušek Komety Lukáš Láníček.

Teď čekají Kometu jednání s městem Brnem, kterému patří pozemek, na kterém má nová aréna vyrůst. „V tuto chvíli se rozbíhají jednání s městem, které my v hokejovém klubu Kometa Brno vnímáme jako velmi pozitivní,“ je optimista mluvčí Komety Chylík.

Podle ideálního scénáře by podle něj mohli Brňané chodit fandit Kometě Za Lužánky za tři roky.

Vojtěch Man, David Nekvinda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme