Za Rusko a Finsko jsou v nominaci na Světový pohár jen hokejisté z NHL

Celkem 16 hokejistů musí dnes nahlásit trenéři týmů, které budou startovat na zářijovém Světovém poháru v kanadském Torontu. Český kouč Josef Jandač se tak chystá učinit až na tiskové konferenci v 17 hodin, už teď jsou ale známy dvě nominace Ruska a Finska a jsou v nich jen hráči z NHL.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alex Ovečkin se omluvil z All-Star Game, přijde tak ale i o následný zápas s Floridou

Alex Ovečkin se omluvil z All-Star Game, přijde tak ale i o následný zápas s Floridou | Zdroj: Reuters

Jako první zveřejnila 16členný seznam ruská sborná, a jelikož jsou v ruské nominaci jen zámořští hokejisté, chybí například někdejší kapitán Ilja Kovalčuk.

Zatím jsou na seznamu tři brankáři, stejný počet obránců a hned deset z celkových 13 možných útočníků. Mezi nimi jsou i největší hvězdy a tradiční opory v čele s Ovečkinem z Washingtonu, Malkinem z Pittsburghu nebo Dacjukem z Detroitu. Právě oni jsou jedinými účastníky i posledního Světového poháru v roce 2004.

Dále se na zářijovém turnaji v dresu ruské reprezentace představí třeba zkušený obránce Markov z Montrealu nebo naopak mladí forvardi, jako je Panarin z Chicaga nebo washingtonský Kuzněcov.

Trenér Oleg Znarok už teď zařadil do kádru všechny tři brankáře Bobrovského, Varlamova a Vasilevského, i když podle pravidel měl do dneška vybrat 14 hráčů z pole a jen dva gólmany.

V přípravě před samotným turnajem bude právě ruská reprezentace soupeřem té české. Rusové se pak ve skupině střetnou se severoamerickými mladíky do 23 let, Švédskem a Finskem.

Omladina mezi beky

Právě finská soupiska už je také známa a ani manažer Jere Lehtinen zatím neukázal na nikoho jiného než hokejisty ze zámořské NHL.

Tým bude postaven kolem brankářské dvojice Rask, Rinne a bude tradičně spoléhat na velmi dobrou defenzivní fázi. Hned třem ze čtyř beků je 21 let, nejvíce zkušeností tak má 24letý Vatanen.

Na soupisce dále figuruje třeba spoluhráč Jágra z Floridy Barkov nebo Miko Koivu, Jussi Jokinen, Mikael Granlund a další.

V 17 hodin bude jasná nominace trenéra Josefa Jandače, poté se postupně přidají Švédové, Výběr Evropy, Tým severoamerických hráčů do 23 let, Kanada a na závěr před jednou hodinou ranní čtvrtečního českého času Spojené Státy.

Zbylých sedm hráčů musí trenéři všech týmů zveřejnit 1. června. Světový pohár se koná od 17. září do 1. října v torontském Air Canada Centre.

Nominace hokejistů Ruska na Světový pohár v Torontu (17. září - 1. října):
Brankáři: Sergej Bobrovskij (Columbus/NHL), Semjon Varlamov (Colorado/NHL), Andrej Vasilevskij (Tampa Bay/NHL),
obránci: Andrej Markov (Montreal), Dmitrij Orlov (Washington), Dmitrij Kulikov (Florida),
útočníci: Arťom Anisimov, Artěmij Panarin (oba Chicago/NHL), Nikita Kučerov, Vladislav Namestnikov (oba Tampa Bay/NHL), Jevgenij Kuzněcov, Alexandr Ovečkin (oba Washington/NHL), Vladimir Tarasenko (St. Louis/NHL), Nikolaj Kuljomin (New Jersey/NHL), Pavel Dacjuk (Detroit/NHL), Jevgenij Malkin (Pittsburgh).

Nominace hokejistů Finska na Světový pohár v Torontu (17. září - 1. října):
Brankáři: Pekka Rinne (Nashville/NHL), Tuukka Rask (Boston/NHL),
obránci: Rasmus Ristolainen (Buffalo/NHL), Sami Vatanen (Anaheim/NHL), Olli Määttä (Pittsburgh/NHL), Esa Lindell (Dallas/NHL),
útočníci: Aleksander Barkov, Jussi Jokinen (oba Florida/NHL), Teuvo Teräväinen (Chicago/NHL), Mikko Koivu (Minnesota/NHL), Leo Komarov (Toronto/NHL), Mikael Granlund (Minnesota/NHL), Valtteri Filppula (Tampa Bay/NHL), Jori Lehterä (St. Louis/NHL), Joonas Donskoi (San Jose/NHL), Lauri Korpikoski (Edmonton/NHL).

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme