Začíná hokejová baráž, Chomutov a Budějovice chtějí sesadit Slavii s Olomoucí

Hokejisté Slavie, Olomouce, Chomutova a Českých Budějovic dnes rozehrají baráž o účast v příštím ročníku extraligy. Favorizovat některý z celků na jedno ze dvou postupových míst letos rozhodně nejde.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté HC Olomouc dnes nastoupí na domácím ledě proti Zlínu

Hokejisté HC Olomouc dnes nastoupí na domácím ledě proti Zlínu | Foto: Karolina Martinková

„Vloni šly nahoru oba týmy z první ligy a to samé se může stát i letos. V Budějovicích bude horká půda, u Slavie záleží, jak na tom bude. Podle soupisky mají kádr jako blázen. Nevím, co očekávat od Olomouce,“ předpovídá chomutovský útočník Nikola Gajovský.

Právě Piráti jsou považováni za jednoho z adeptů na jedno z postupových míst. Po celou sezonu předváděli v první lize výborné výkony, zvládli vyřazovací část a na baráž jsou doslova nažhavení.

Přehrát

00:00 / 00:00

Startuje hokejová baráž. O dvě postupová místa do extraligy se utkají Olomouc, Slavia, Chomutov a České Budějovice.

„Atmosféra v kabině je nabuzená, do extraligy chceme. Jedná se jak o budoucnost klubu, tak hráčů. Všichni si to uvědomují a půjdeme do toho stoprocentně naplno,“ burcuje obránce Pirátů Jiří Drtina.

I tak bude pro Chomutov baráž psychicky velmi náročná, stejně jako pro extraligové celky Olomouce a Slavie. Všechny tři týmy mají totiž od svého vedení jasný úkol, zajistit si pro příští sezonu účast mezi elitou. Jediný českobudějovický Motor si může barážové zápasy užívat bez tlaku.

„Kdyby nám před sezonou někdo řekl, že budeme hrát baráž, tak bych si myslel, že je velký snílek. V koutku duše jsme možná doufali, ale během sezony to nebylo reálné. Teď to je a pro lidi je to paráda. Odehrajeme to důstojně a uvidíme, co se stane,“ říká českobudějovický kapitán Josef Straka.

Během dvanácti kol se týmy v baráži utkají čtyřikrát každý s každým. Začíná se dnes duely Slavia - Chomutov a Olomouc - České Budějovice. Jasno o postupujících bude 19. dubna.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme