Zápas ovlivnil rychlý gól, ví litvínovský Martynek po třetí výhře nad Kometou

Hokejisté Litvínova mají nakročeno k tomu, aby si po 19 letech zahráli v boji o extraligový titul. V semifinále play-off vedou nad Brnem už 3:0 na zápasy a sérii tak můžou ukončit už v úterý, kdy odehrají čtvrtý duel znovu na ledě Komety. Základ posledního vítězství 3:0 položili Severočeši už po 54 vteřinách, kdy skóre otevřel Jakub Petružálek.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Litvínovský Rostislav Martynek se raduje z gólu svého týmu v duelu s Kometou

Litvínovský Rostislav Martynek se raduje z gólu svého týmu v duelu s Kometou | Zdroj: ČTK

„Rychlý gól zápas ovlivnil. Nemuseli jsme se tolik tlačit dopředu a mohli si na další trefu počkat. Kometa měla jiné představy, i diváci byli trochu zakřiknutí,“ všiml si litvínovský útočník Rostislav Martynek.

Druhý tým po základní části měl v úvodní dvacetiminutovce převahu, o čemž svědčí i fakt, že gólman Pavel Francouz si připsal první zákrok až pár minut před přestávkou.

Přehrát

00:00 / 00:00

S litvínovským útočníkem Rostislavem Martynkem mluvil po třetí výhře nad Kometou František Kuna

„Kometa chtěla hrát aktivně, chtěli do nás jít, ale rychlý gól ji asi zarazil. Od začátku jsme hráli dobře, točili jsme čtyři útočné formace a v první třetině jsme lépe bruslili. Byli jsme i aktivnější na puku,“ hodnotil 32letý hokejista.

Zápas definitivně rozhodla až třetí gól Viktora Hübla, který výhru Litvínova zpečetil trefou do prázdné branky při power-play domácího celku minutu před koncem.

„I ve druhé třetině si Kometa vypracovala šance, ale Francík (brankář Pavel Francouz) nás podržel, měli jsme i štěstí. Kdyby tam Kometě něco spadlo, tak by se zápas možná vyvíjel jinak. Za stavu 2:0 ještě nebylo jin hotového,“ přiznal Martynek.

Hokejisté Litvínova jsou krok od finále, na ledě Komety vyhráli 3:0

Číst článek

Autor dvou gólů v letošním play-off se svými spoluhráči začne o postupové vítězství bojovat v úterý znovu na brněnském ledě od 17:20. Přímý přenos celého utkání budeme vysílat na streamu Český rozhlas Sport na našem webu a aplikaci iRadio.

František Kuna, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme