Zápas plný zvratů. Pro lidi dobrý, pro nás bohužel ne, mrzí brněnského obránce

O mírných favoritech čtvrtfinále hokejového play-off bylo jasno. Sparta svoji roli zvládla a na zápasy vede 1:0 díky výhře 3:0 nad Hradcem Králové. To Brno bude muset dotahovat, protože v repríze finále z minulé sezony prohrává se Zlínem 0:1 na zápasy. Co mají ale všechny týmy společné, je radost z toho, že vyřazovací boje konečně začaly.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy HC Kometa Brno - PSG Zlín

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy HC Kometa Brno - PSG Zlín | Zdroj: ČTK

Dlouhých deset dní bez hokeje a pak rovnýma nohama do play-off, to byl případ i dvojice Brno - Zlín. A pokud někomu vyšlo naskočení do zápasového tempa lépe, byla to Kometa.

„Zápas velkých zvratů a příběhů. Pro lidi asi dobrý, ale bohužel pro nás se špatným koncem,“ mrzí obránce Brna Františka Ptáčka. Přitom Kometa ovládala utkání až do kritického momentu z poloviny zápasu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Deset dní bez hokeje a pak rovnou play off, lépe začala Kometa, zvítězil Zlín. Za zápasem se ohlédl redaktor František Kuna

„Trefil jsem to, no. Ale jinak takové góly jsou jednou za deset let, takže …,“ přiznal s úsměvem Tomáš Žižka, který vyrovnal, a navázal na něj Roman Vlach po 18 sekundách při trestném střílení. Syn trenéra ale pomáhal i jinak, padal do střel.

„Je to o týmovém úspěchu a každý pro to musí udělat maximum. Tak já se snažím. Když vidím, že můžu, tak skočím,“ poznamenal. Skočit do střely soupeře je prý umění.

„Je a já to asi neumím,“ zasmál se Roman Vlach a ukázal bouli na lokti, která by neměla při dnešním utkání překážet.

Moravské derby, v Brně samozřejmě vyprodané, muselo bavit i proto, že domácí vyrovnali zásluhou Němce až 12 sekund před třetí sirénou, i přesto Zlín rozhodl zápas ve svůj prospěch.

„Tam je důležité to, že jsme se sebrali, protože dostat gól posledních 15 sekund před koncem je docela smrtící. Ale dali jsme zase takový náhodný gól. To je automatické, že je tým skleslý, ale naštěstí po prvním nebo druhém střídání to tam už spadlo. A pak jsme si udělali srandu z toho, proč jsme to takhle natahovali,“ těší zlínského Tomáše Žižku.

A i když se mluví o tom, že rivalita a snaha o odvetu za loňské finále v atmosféře duelu cítit není, brněnský František Ptáček úplně nesouhlasí.

„Je to i ve mně. Také mě loni Zlín vyřadil. Takže tady je to také. A já myslím, že toto nás povzbudí a pevně věřím, že tady bude jiná Kometa,“ vyhlíží druhý zápas brněnský František Ptáček.

Zlín vede ve čtvrtfinálové sérii 1:0 a dnešní druhý zápas, který se hraje na ledě Komety od 18 hodin, vysíláme v přímém přenosu na našem streamu, který najdete na webu prehravac.rozhlas.cz/zpravy a v mobilních aplikacích.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme