Zástupci hokejové Síně slávy si odvezli Haškovu výzbroj i štípátko na nehty

Být členem hokejové Síně slávy v Torontu je jednou z největších poct, jaké se mohou hokejistům dostat. Přestože česká stopa v zámoří byla v minulých letech značná, kvalitních hokejistů s českým pasem prošlo NHL několik stovek a český hokej má v Kanadě zvuk a jméno, bude Dominik Hašek v listopadu vůbec prvním Čechem, který se bude moci pyšnit členstvím mezi nejlepšími z nejlepších.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání hokejových šampionů v Jihlavě. Gólman Dominik Hašek před Zlatým utkáním

Utkání hokejových šampionů v Jihlavě. Gólman Dominik Hašek před Zlatým utkáním | Foto: Jan Kodet | Zdroj: Český rozhlas

„Když hrajete, tak nepřemýšlíte o tom, že chcete být jednou někam uvedení. Myslíte, jak byste vyhráli zápas, jak byste získali Stanley Cup. Takové věci si vůbec neuvědomujete. Být v Síni slávy je pro hokejistu jedno z největších možných ocenění. Obrovsky si toho cením,“ říkal Dominik Hašek během návštěvy zástupců hokejové Síně slávy.

Ti za bývalým gólmanem přijeli z Toronta do Prahy už teď, aby dojednali podrobnosti a technické náležitosti listopadové události.

Přehrát

00:00 / 00:00

Být v Síni slávy je pro hokejistu jedno z největších možných ocenění, přiznává Dominik Hašek

Spolu s Haškem se inaugurace dočká i pětice dalších legend. Zesnulý kouč Pat Burns, rozhodčí Bill McCreary, který pískal mimo jiné i finále olympijského turnaje v Naganu, obránce Rob Blake a útočníci Peter Forsberg a Mike Modano.

Všichni věnovali zámořské Síni slávy artefakty související s jejich skvělou kariérou. A že jdou Kanaďané do detailů, o tom svědčí i to, že si z Prahy odvezli nejen Haškovu výzbroj, ve které v roce 2002 získal svůj první Stanley Cup, ale i jednu drobnost navíc - štípátko na nehty, které brankář používal o přestávkách.

„O přestávkách mezi třetinami jsem si tím krátil dlouho chvíli a soustředil se. Problémem bylo, když byly dva zápasy během dvou dnů, pak už totiž nebylo co stříhat,“ usmívá se Hašek.

I to je jedna z věcí, kvůli které je hokejová Síň slávy tím, čím je. Představuje hokejové velikány nejen v dresu a výstroji, ale nabízí právě i talismany, které je provázely jejich kariérou.

Tomáš Lörincz, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme