Zástupci NHL se chystají na inspekci v dějišti příští zimní olympiády

Představitelé NHL během tohoto týdne provedou v jihokorejském Pchjongčchangu, kde se budou konat nadcházející zimní olympijské hry, inspekci, jejímž účelem je kontrola zázemí a arén pro hokejový turnaj. A to přesto, že zatím není vůbec jisté, že se hráči z NHL příští olympiády zúčastní.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jako lev. Kanadský hokejista Sidney Crosby číhá na triumf na Světovém poháru

Jako lev. Kanadský hokejista Sidney Crosby číhá na triumf na Světovém poháru | Zdroj: Reuters

Organizátoři olympiády v Pchjongčchangu vydali v úterý plán návštěvy. Inspekce se vedle zástupců zámořské ligy zúčastní i představitelé hráčské asociace NHLPA, tu bude zastupovat například bývalý obránce a dvojnásobný účastník her Mathieu Schneider, a členové Mezinárodní hokejové federace IIHF.

Inspekce se koná navzdory tomu, že zatím nepadlo definitivní rozhodnutí o tom, jestli se hráči z NHL olympiády zúčastní. Hokejisté z prestižní ligy sice nechyběli na žádné olympiádě od roku 1998, ale nad jejich startem v Jižní Koreji visí otazník. Jejich případnou účast mimo jiné komplikuje i fakt, že Mezinárodní olympijský výbor odmítá zaplatit hráčům pojistky a cestovaní náklady.

Definitivně jasno by v tomto ohledu mělo být do 15. ledna 2017.

Hokejový olympijský turnaj v roce 2018 budou v termínu mezi 10. až 25. únorem hostit dvě arény - Kwantong a Kangnung. Zatímco první z nich bude mít kapacitu pro šest tisíc diváků, druhá jmenovaná pojme ještě o čtyři tisíce lidí více. Ani jedna z hal však zatím není kompletně dokončena.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme