Zbláznilo se páže i v zámoří. České hokejisty znovu doprovází píseň z domácího světového šampionátu

Českým hokejistům se v Pittsburghu možná vrátily vzpomínky na loňské domácí mistrovství světa. Po každé ze tří tref, kterými při vítězství 3:2 rozvlnili síť branky severoamerického výběru do 23 let, se na stadionu zpívalo něco o tom, že se zbláznilo páže – stejně jako před necelým rokem a půl v pražské O2 areně.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radek Faksa (vlevo) střeží Connora McDavida

Radek Faksa (vlevo) střeží Connora McDavida | Zdroj: ČTK

Píseň Zavolejte stráže z filmu Ať žijí duchové zněla stadionem Penguins vždy, když dali Češi gól. Tedy třikrát. A jednou i po zásahu Radka Faksy.

„Zaregistroval jsem to hned po prvním gólu. Když to začalo hrát, smáli jsme se na střídačce. Už na MS dvacítek ve Švédsku měl každý národní tým svou písničku, není to nic divného,“ říkal v šatně Faksa.

Přehrát

00:00 / 00:00

Píseň Zavolejte stráže zazněla arénou Pittsburghu třikrát. Radek Faksa to zaregistroval hned po prvním zásahu Čechů

Přestože měl šrám u oka, zářil štěstím. Ve skříňce nad hlavou měl totiž puk oblepený bílou páskou. Na ní bylo fixem napsáno datum a soupeř. Na znamení toho, kdy dal svůj premiérový reprezentační gól.

„Sbírám cennosti, ať jednoho dne, až skončím kariéru, mám nějaké vzpomínky. Bude to jeden z mých nejdůležitějších puků, protože první gól v reprezentaci si přeje každý malý hokejista,“ těšil se Faksa, jenž přispěl k výhře trefou na 2:0.

Po rychlém vyrovnání severoamerických mladíků musel vítězství 3:2 ještě zařídit kapitán Tomáš Plekanec. Útočník Montrealu začal v letadle řídit i karetní souboj mezi spoluhráči ještě před tím, než letadlo nabralo směr Toronto, respektive Světový pohár.

František Kuna, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme