Zdeněk Venera skončil u hokejistů Pardubic, tým přebírá Miloš Říha starší

Pardubičtí hokejisté mají staronového trenéra. Do funkce hlavního kouče se vrací Miloš Říha starší, který povede sedmý tým extraligové tabulky spolu se svým synem. Klub se dohodl se stávajícím koučem Zdeňkem Venerou, že už dál v Pardubicích nebude působit.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zdeněk Venera

Zdeněk Venera | Foto: Hokej.cz

„Během odpoledne (ve středu 7. ledna, pozn. red.) probíhala intenzivní jednání, která byla večer zakončena závaznou dohodou s Milošem Říhou starším, který se vrací na pardubickou střídačku,“ řekl generální manažer pardubických hokejistů Ondřej Šebek.

„Jsme přesvědčeni o tom, že to je ta správná osoba, která tým zase nastartuje k výkonům, které jako vedení očekáváme, protože týmu věříme. Asistentem zůstává Miloš Říha mladší. Hlavním hlediskem byla kontinuita, znalost současné extraligy a jeho odborné kvality. U týmu působí dva roky a s jeho prací jsme spokojeni,“ dodal Šebek.

Svaz vybere nového trenéra hokejové dvacítky, mluví se o Jakubu Petrovi

Číst článek

Pardubice sice prohrály vysoko poslední dva zápasy, změna na střídačce je přesto nečekaná. Zdeněk Venera odchází uprostřed své druhé sezony u východočeského klubu, se kterým v té minulé vypadl ve čtvrtfinále play-off.

Šestapadesátiletý Miloš Říha starší, který naposledy vedl v minulé sezoně Omsk v KHL, na pardubické střídačce odkoučoval dohromady 414 extraligových zápasů.

Staronový trenér pardubických hokejistů Miloš Říha starší (snímek z ledna 2013) | Foto: ČTK

Pardubice povede už popáté ve své trenérské kariéře, naposledy tomu tak byla ve druhé polovině sezony 2012 až 2013.

Obnovená trenérská premiéra ho čeká už v pátek, kdy se Východočeši utkají s pražskou Spartou. Na spolupráci s Říhou se pardubický klub domluvil do konce sezony.

Pardubice jsou pátým extraligovým týmem, který v této sezoně vyměnil trenéra. Na začátku října skončil na střídačce Liberce Pavel Hynek, na jehož místo nastoupil Rostislav Čada. Petera Oremuse nahradil ve Vítkovicích začátkem listopadu Ladislav Svozil.

Krátce poté skončil v Plzni Milan Razým a na jeho místo se posunul asistent Michal Straka. V prosinci Slavia odvolala Ladislava Lubinu, po kterém tým na dva zápasy převzal Petr Novák a následně byl novým hlavním trenérem jmenován Dušan Gregor.

Simona Bartošová, Oto Gutwirth Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme