Zelňačkové období v Liberci pokračuje. Pokoří Bílí Tygři loňskou čtrnáctizápasovou sérii vítězství?

Po několika minutách utkání 24. kola hokejové extraligy se zdálo, že by se mohla úspěšná série Liberce zastavit na čísle 11. Brno rychle vedlo nad obhájci titulu 3:0, jenže Severočeši zápas otočili, zvítězili 4:3 v prodloužení a připsali si dvanáctou výhru v řadě. Mohli proto pokračovat v rituálu, který je součástí téhle série – po každém triumfu si hokejisté pochutnají na zelňačce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Liberce se proti Brnu radovali z dvanácté výhry v extralize v řadě

Hokejisté Liberce se proti Brnu radovali z dvanácté výhry v extralize v řadě | Zdroj: ČTK

Brankář Roman Will se už před časem rozpovídal o zvláštním rituálu Bílých Tygrů.

„Zelňačka je prostě vítězná. Jede už několikátý týden a bude tam muset nadále být. Ať se klidně přejídáme až do konce sezony, mně to je jedno, hlavně abychom vyhrávali,“ říkal Will.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ať se klidně přejídáme až do konce sezony, mně to je jedno, hlavně abychom vyhrávali, říká brankář Bílých Tygrů Liberec Roman Will

Sám gólman se úspěšnými zákroky zasloužil o pravidelné zařazení zelňačky na liberecký jídelníček. A přestože v duelu s Brnem se svými spoluhráči už po osmi minutách prohrával o tři branky, zelňačkové období nekončí.

Následná stíhací jízda Severočechů se totiž brzy proměnila dokonce v honbu za dalším vítězstvím a velkolepý obrat domácí skutečně dokonali v prodloužení.

Gól Dominika Lakatoše rozhodl o dvanáctém vítězství Bílých Tygrů v řadě a bodovém dotažení na vedoucí Třinec. Na slabší vstup do sezony si teď vzpomene jen málokdo. Naopak se řada fanoušků ptá, jak dlouho budou Liberečtí při chuti a kam až jsou schopní natáhnout sérii výher.

„Loni jich bylo čtrnáct, tak třeba se nám podaří to dotáhnout, ale to je teď jedno. Snažím se na to nemyslet. Je to hezký, ale svazující,“ podotkl Will a pochválil své spoluhráče: „Musím před nimi smeknout. Prohrávali jsme s Brnem 0:3 a otočili jsme to, což ukázalo neskutečnou sílu týmu.“

David Nyč, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme