Změny v hokejových Pardubicích: nové představenstvo odvolalo trenéra Rohlíka

Poslední tým hokejové extraligy, pardubické Dynamo, prochází zásadními změnami. Po návratu klubu do majetku města se z velké části změnilo představentvo, to v pondělí oznámilo, že byl od prvního mužstva odvolán dosavadní trenér Pavel Rohlík i s asistentem Michalem Mikeskou. Nově bude Pardubice trénovat Miloš Holaň.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Pardubic ilustrační foto

Hokejisté Pardubic ilustrační foto | Zdroj: ČTK

„Nové představenstvo odvolalo hlavního trenéra Pavla Rohlíka a jeho asistenta Michala Mikesku. Novým hlavním trenérem by se měl stát Miloš Holaň, jeho asistenty Pavel Marek a Otakar Janecký,“ řekl na tiskové konferenci nový předseda představenstva Dynama Pardubice Dušan Salfický.

Na začátku roku schválilo pardubické zastupitelstvo odkup téměř 40 procent akcií klubu od podnikatele Romana Šmidberského. Město tak nově vlastní 73,6 procenta akcií.

Primátor města Martin Charvát (ANO 2011) oznámil, že do představenstva byli zvoleni Dušan Salfický a Jaroslav Šuda. V představenstvu pokračuje Tomáš Pelcman, odvoláni byli Pavel Rohlík a Miroslav Rohlík.

Prvním krokem nového představenstva pod vedení bývalého brankáře Dušana Salfického pak bylo odvolání dosavadního realizačního týmu.

„Předběžně jsem v kontaktu s novými trenéry, řešíme složení týmu a kádru do další části sezony. Trenéři se seznámí s týmem, předběžně víme, kde nás tlačí bota. Jsme připraveni posílit, ale máme málo času,“ řekl Dušan Salfický.

Pardubicím se v posledních extraligových sezonách nedaří. Po včerejší porážce v Litvínově dokonce spadly na dno extraligové tabulky za Karlovy Vary.

Rohlík do sezony vstoupil jako generálním manažer a od 20. září se postavil na střídačku, když nahradil Petera Draisaitla, který byl po pěti porážkách v úvodních pěti kolech odvolán. Od listopadu byl Rohlík i předsedou představenstva, přestože jej chtěli zástupci města už v té tobě odvolat. Po zisku 73 procent akcií klubu sáhlo město ke změnám.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme