Nejúspěšnější umělec na Brit Awards byl Ed Sheeran. Získal ceny za album a zpěváka roku

Británie má za sebou další ročník prestižních hudebních cen Brit Awards. Slavnostního večera v Londýně se už tradičně účastnila řada pěveckých hvězd a své vystoupení předvedla mimo jiné i Madonna. Jedním z nejúspěšnějších umělců večera byl 23letý Ed Sheeran. Mladý hudebník získal dvě ceny - za nejlepší album a nejlepšího zpěváka.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ed Sheeran získal na Brit Awards 2015 ocenění zpěvák a nejlepší album

Ed Sheeran získal na Brit Awards 2015 ocenění zpěvák a nejlepší album | Zdroj: Reuters

Pro podobné ocenění si Sheeran nešel poprvé. Už v roce 2012 získal na udílení Brit Awards cenu pro zpěváka i objev roku.

Možná i proto byl při letošním přebírání sošky poměrně stručný: „Páni, skvělý způsob, jak začít pěkný večer. Díky.“

Mezi dalšími oceněnými byla například i zpěvačka Paloma Faithová. V zahraničních kategoriích pak uspěli třeba Pharrell Williams nebo skupina Foo Fighters.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nejúspěšnějším umělcem na Brit Awards byl Ed Sheeran. Získal ceny za nejlepší album a nejlepšího zpěváka. Téma pro Marii Machytkovou

Kromě čerstvých výsledků Brit Awards ale internet obletělo také video s vystoupením Madonny, která svým novým songem slavnostní večer uzavírala.

V úvodu písně ji měli doprovodní tanečníci efektně strhnout dlouhou černou kápi.

Příliš těsný kostým ale popové hvězdě nešel rozvázat, a tanečníci tak Madonnu stáhli z vysoké nástavby na pódiu. Bolestivě vyhlížející pád ale 56letá zpěvačka přešla jakoby nic a novou píseň Living For Love dokončila.

Na Twitteru následně Madonna zavtipkovala, že jí zradil Armani, který kápi navrhoval, a vzkázala fanouškům, že je v pořádku.

Britské hudební ceny Brit Awards jsou ve Spojeném království stejně velkou událostí jako Grammy v Americe. Historicky první ročník se uskutečnil v roce 1977 a od roku 1982 se ceny udílejí pravidelně. Británie tak má za sebou už 35. ročník.

Marie Machytková, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme