U2 vyrážejí na světové turné. Do Česka nepřijedou, zahrají ale třeba v Berlíně

Irská rocková kapela U2 vyráží na světové turné s deskou Songs of Innocence, která vyšla v říjnu. Původně kapela plánovala 38 koncertů, ale protože byly lístky během několika hodin vyprodány, rozhodli se U2 přidat další vystoupení. Dnes a zítra zahrají v kanadském Vancouveru, do Evropy zamíří v září. Českou republiku skupina mine, fanoušci mohou ale vyrazit na koncert například do Berlína ve dnech 24. až 29. září.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

U2

U2 | Foto: oficiální stránky U2

Zpěvák Bono Vox se nedávno vážně zranil na kole a rušil vánoční koncerty, 10. května oslavil 55. narozeniny.

„Už nečekám nějaké extra běhání, jako jsme byli zvyklí na Elevation Tour. Spíš to teď dohání třeba barvou vlasů na blond,“ říká šéfredaktor Radia Wave Tomáš Turek.

Každé turné kapely U2 je plné překvapení a originálních nápadů. Pro nejnovější „šňůru“ si tak U2 opět velmi neortodoxně uzpůsobili pódium.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kapela U2 vyráží na světové turné, do Česka nepřijede. Více o Innocence and Experience Tour prozradil šéfredaktor Radia Wave Tomáš Turek

„Bude sice v halách, ale bude jako by přesahovat napříč s různě nově udělanými LED obrazovkami,“ popisuje Turek.

Jinak se ale muzikanti vrací ke kořenům svého působení v hudebním byznysu, což dokazuje právě i přesun z venkovních stadionů do hal.

„Na základě posledního turné 360°, které bylo ve všech ohledech mamutí – nejúspěšnější, nejvíc vydělali a turné vidělo snad nejvíce diváků v historii, se právě i na desce Songs of Innocence, ktrou tím propagují, vrátili k jádru věci, k tomu, jak začínali jako kapela,“ vysvětluje šéfredaktor Radia Wave.

Turné se váže na novou nahrávku Songs of Innocence, jmenuje se ale Tour of Innocence and Experience. Podle Turka se tak dá tušit, že mají U2 „v rukávě“ něco dalšího.

„Teď, když zkouší na to turné, u toho nahrávají a připravují druhou desku, která se bude jmenovat Songs of Experience. Tedy ano, podle písní Williama Blakea, jeho písní zkušenosti a nevinnosti. Už známe písně nevinnosti, písně zkušenosti snad během turné, které dnes začíná,“ uzavírá Tomáš Turek.

Lístky na koncerty U2 ve dvacítce měst jsou téměř vyprodány a rychle mizí. Po Kanadě a Spojených státech kapela zahraje v Evropě, vedle Berlína například i v Barceloně, Londýně či Paříži. V Česku U2 vystoupili jen jednou, a to v roce 1997 na pražském Strahově.

Bono Vox | Foto: Český rozhlas

Lubica Bergmanová, Tomáš Turek, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme