Řada světových kapel kvůli událostem v Paříži ruší nebo odkládá své koncerty

Na páteční události v Paříži reaguje i kulturní scéna. Řada světových kapel ruší své koncerty nejen ve Francii. Američtí Foo Fighters třeba odřekli celý zbytek evropského turné. Britští Coldplay zase zrušili koncert v Los Angeles. Přímo v Paříži měla hrát kapela U2.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Paříž, teroristické útoky, uctění památky

Paříž, teroristické útoky, uctění památky | Zdroj: Reuters

Muzikanti skupiny Coldplay uvedli, že nebudou hrát kvůli „úctě k obětem strašných událostí v Paříži".

Kapela U2 měla dokonce v těchto dnech hrát přímo v Paříži. I oni ale vystoupení odřekli. Někteří pak svůj koncert vzhledem k situaci jenom odložili.

Britská skupina Motörhead, která měla v Paříži zahrát v neděli, přislíbila jiný termín v lednu. Dá se očekávat, že se k tomuto gestu připojí ještě řada dalších hudebníků.

V pařížském klubu Bataclan, který zasáhl jeden z útoků, měla v sobotu, neděli a pondělí zahrát americká alternativní metalová skupina Deftones.

V pátek se dokonce byli její členové podívat na koncertě rock'n'rollové kapely Eagles of Death Metal. Z místa prý odjeli čtvrt hodiny před tím, než do sálu vtrhli teroristé. Všechny tři své koncerty zrušili a přislíbili, že se na místo vrátí, „až bude ta správná doba".

Na teroristické útoky zareagovala i Madonna, která nedávno zahrála v Praze. Na svém sobotním koncertu ve Stockholmu přerušila zpěv a v několikaminutovém monologu komentovala události pátečního večera.

Teroristický útok měl ale vliv i na filmové odvětví. Kvůli němu se odsunula premiéra snímku Made in France, který popisuje přípravu atentátu islámských radikálů na francouzskou metropoli. Film se teď odkládá už podruhé, poprvé to bylo kvůli útoku na redakci časopisu Charlie Hebdo.

Klára Vičíková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme