Zemřel Maurice White, zakladatel popové kapely Earth, Wind & Fire

Doma v Los Angeles zemřel Maurice White, zakladatel a zpěvák americké popové skupiny Earth, Wind & Fire. Bylo mu 74 let. Informaci potvrdil jeho bratr Verdine White.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zemřel Maurice White, zakladatel popové kapely Earth, Wind & Fire

Zemřel Maurice White, zakladatel popové kapely Earth, Wind & Fire | Zdroj: ČTK

„Můj bratr, hrdina a nejlepší přítel Maurice White zesnul pokojně minulou noc ve spánku," napsal jeho bratr na facebookové stránce kapely.

Zatímco "svět přišel o dalšího velkého hudebníka a legendu", prosí rodina podle Verdinea Whitea o respektování soukromí.

„Král. Génius. Vůdce. Producent. Aranžér. Spisovatel. Multiinstrumentalista. Inovátor. Mystik,“ vzdal hold na sociální síti Instagram americký zpěvák a skladatel Lenny Kravitz a dodal, že Whiteova hudba bude žít navždy.

Chicagská skupina Earth, Wind & Fire, kterou White založil v roce 1969, byla na vrcholu slávy v 70. letech a na počátku let osmdesátých.

Prodala přes 90 milionů desek, což z ní činí jednu z komerčně nejúspěšnějších hudebních formací všech dob. Skupina také několikrát vystoupila v České republice.

Chytlavou směs soulu, funku, diska, rocku a latiny obsahují hity September, Shining Star nebo Sing a Song, pod kterými je White podepsán jako spoluautor. Skupina Earth, Wind & Fire získala celkem šest cen Grammy a samotný White jich má na kontě sedm.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme