Smrt zpěváka Prince vyšetřuje policie. Šest dní předtím se prý léčil z předávkování opiáty

Legendární americký zpěvák Prince včera zemřel v 57 letech, příčinu smrti teď zjišťuje policie. Podle serveru TMZ se umělec šest dní před smrtí léčil z předávkování opiáty. Extravagantní muzikant ve své tvorbě spojoval prvky funku, rocku nebo R&B. Byl známý mimo jiné i svými energickými koncerty. Často vystupoval v pestrých kostýmech a na pódiích předváděl divoké kousky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americký popový zpěvák a producent Prince

Americký popový zpěvák a producent Prince | Zdroj: Reuters

Prince má na kontě více než tři desítky alb. Své první desky vydával už na přelomu 70. a 80. let, tehdy měly jeho skladby výrazně popový charakter.

Mezi nejznámější alba patří ale hlavně ta pozdější, například Diamond and Pearls z roku 1991 nebo Black Album vydané o tři roky později.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na Prince teď vzpomínají umělci a známé osobnosti, lítost ale vyjádřil i americký prezident Barack Obama

Je autorem hitů jako Cream nebo I Wanna Be Your Lover. Prince ale nepracoval jen na vlastní tvorbě, podílel se na řadě alb jiných umělců jako producent.

Na zprávy o Princově smrti reagují zaskočeně různí umělci i známé osobnosti. Například Princův manažer Owen Husney se prý ze zprávy stále nemůže vzpamatovat a je zničený. Zpěvák byl podle něj příliš talentovaný a něco takového se mu v jeho věku nemělo stát.

Podobně zareagoval i zpěvák Stevie Wonder, který na Prince zavzpomínal v televizi CNN.

„Cítím obrovský smutek, šokovalo mě to, stěží tomu můžu uvěřit. V hudební branži se jako umělci snažíme vytvářet odraz společnosti a lidé opravdu chtějí vidět lepší svět, lepší lidi, jednotu lidí a všechny tyhle věci. Stejně to dělala jeho muzika a bude v tom pokračovat i dál, dokud ji budeme poslouchat.“

Amerického zpěváka Prince našli mrtvého v jeho domě. Bylo mu 57 let

Číst článek

Kromě umělců se ozval také americký prezident Barack Obama. Prince označil za jednoho z nejnadanějších, nejtvořivějších a nejproduktivnějších hudebníků současnosti. Svět podle něj přišel o velkou ikonu.

Marie Machytková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme