Víkendové hudební festivaly potrápil déšť. Spláchl Báru Polákovou i Iggyho Popa

Víkendové festivaly Metronome a United Islands musely být kvůli silným bouřkám několikrát přerušeny. Zpěvačce a herečce Báře Polákové těsně před koncertem napršelo na pódium a především do kláves. Nakonec zahrála, ale ve zkrácené a akustické podobě. Podobně utnuto bylo i vystoupení hlavní hvězdy festivalu Iggyho Popa.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rozhlasový Big band Gustava Broma na United Islands of Prague

Rozhlasový Big band Gustava Broma na United Islands of Prague | Foto: Jiří Šeda

„Tohle je náš desátý nebo devátý koncert, takže už takhle zkraje máme kroupy. Asi příští písnička bude Máme kroupy v klávesách,“ stěžovala si s úsměvem po zkráceném vystoupení Bára Poláková.

Chvíli to vypadalo, že zpěvačka se svou kapelou bude muset koncert úplně zrušit. Zkoušela dokonce mezi diváky najít někoho, kdo by jim půjčil aspoň akustickou kytaru.

„My jsme původně chtěli zahrát několik písniček na španělku, ale prostě někdo v okolí tady se španělskou nebyl, takže smůla,“ směje se zpěvačka.

Nakonec ale Bára Poláková zahrála, byť jen čtyři skladby. I téměř akustické provedení skladeb ale fanoušky bavilo. „Moje největší obava byla, aby si někdo, kdo přišel v polovině, nemyslel, že takhle to vypadá normálně,“ dodává Poláková.

Svůj koncert musel kvůli bouřce zkrátit i headliner festivalu Iggy Pop. Ten už všem fanouškům na Facebooku vzkázal, že dvěma písničkami, o které je počasí ochudilo, začne své příští vystoupení v Česku.

Milosrdnější bylo počasí k festivalu United Islands. Třeba na scéně Radia Wave museli program přerušovat jen jednou, popisuje jeden z organizátorů Marek Cieslar.

„Přívalový déšť přišel někdy po poledni, museli jsme kvůli němu přerušit program na pár minut. Lidi to odehnalo na chvilku, ale nakonec v tom horkém počasí byli vlastně i docela rádi. Déšť tak nezkazil náladu ani obecenstvu, ani hudebníkům,“ říká Cieslar.

A zchlazení jinak velmi horkého víkendu po přeháňkách ocenili i sami návštěvníci obou festivalů.

Vojtěch Koval Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme