Německá rocková kapela Scorpions končí

Slavná německá rocková kapela Scorpions oznámila, že po více než 40 letech končí. Na jaře ale vyjde plánované poslední album, kterým chce kapela působení na hudební scéně definitivně uzavřít.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

koncert Scorpions

koncert Scorpions

Kapela ještě k němu pojede celosvětové turné, které má zasáhnout několik kontinentů. V rámci letošní šňůry ji mohou čeští fanoušci vidět už 15. března, kdy vystoupí v Praze.

Přehrát

00:00 / 00:00

O německé rockové kapele Scorpions mluvil na Rádiu Česko hudební publicista Petr Korál.

Spekuluje se i nad tím, že oznámení o rozpadu kapely může být jen dobře cíleným marketingovým tahem, který má zvednou prodeje desek a přitáhnout více fanoušků. Hudební publicista Petr Korál ale nechce rockery podezřívat, že jde čistě o marketingový trik: "Oni nejsou nejmladší, existují už opravdu velmi dlouho, takže se možná opravdu cítí vyčerpáni."

Na druhou stranu Korál přiznává, že to může dopadnout jako s rozpadem kapely Kiss: "Ono to vypadá, že na tom posledním turné budou možná až několik let a tak si říkám, jestli to nakonec nedopadne jako u skupiny Kiss, která totéž ohlásila někdy před deseti lety, a to definitivně poslední rozlučkové turné pořád nekončilo až vloni vydali novou desku a o konci už nikdo nehovoří."

Scorpions za sebou mají už čtyřiceti pětiletou hudební dráhu, během které si kapela vyzkoušela spolupráci s mnoha hudebníky a experimentovala s několika styly. Mezi nejznámější písně kapely patří Wind of Change, která se stala také jedním ze symbolů pádu Berlínské zdi.

Tomáš Pavlíček, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme