Absolutním vítězem Concertino Praga 2010 se stala ruská pianistka

Concertino Praga 2010, mezinárodní rozhlasová soutěž mladých hudebníků už zná vítěze. O víkendu o nich rozhodla mezinárodní porota. Absolutním vítězem se stala ruská pianistka Anastazia Vorotnaja.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Piano

Piano

V kategorii housle získala první cenu Julie Svěcená. Radiožurnálu prozradila, co pro ni toto ocenění znamená: "Pocity mám smíšené, jsem z toho pořád ještě trochu v šoku. Dneska v noci jsem kvůli tomu dokonce nespala. Jsem z toho úplně nadšená, šťastná a určitě to pro mě znamená nový krok dál, jak naložit se svou houslovou kariérou."

Porota ve čtyřiačtyřicátém ročníku posuzovala 18 nahrávek, z toho 6 z České republiky. "Mezinárodní soutěže se zúčastnilo celkem osm zemí. Je potěšující, že v tomto roce jsme měli i zaoceánskou účast, měli jsme zde kandidáta z Kanady," popsal účast vedoucí soutěže Tomáš Chmelár.

"Concertino Praga je soutěž anonymní, takže porotci vlastně při poslechu mají k dispozici pouze repertoár, který jednotliví kandidáti hrají, a to je vlastně vše, co mají k dispozici," dodal Chmelár.

Pavla Dluhoschová, Marika Táborská, Eva Rajlichová, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme