Pražské Popmuseum představuje výstavu o přelomovém roku 1990

Rok 1990 nazývají rokem neopakovatelných zážitků a zlomovým bodem české a slovenské populární hudby. Vznikaly tehdy nové kluby, časopisy a agentury. Originální hudební kvas mapuje nová výstava "Devadesátej" v pražském kulturním centru Kaštan.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rolling Stones

Rolling Stones

Hned v úvodu kladou organizátoři návštěvníkům zvídavé otázky - "Víte co si Michael Stipe z kapely R.E.M. přivezl v roce 1990 z Československa? Ve kterém klubu se chodilo na toaletu kamsi na hromadu uhlí?". Na tyto a podobné hádanky by výstava milovníkům populární hudby měla dát odpověď.

Přehrát

00:00 / 00:00

Aleš Opekar z pražského Popmusea představuje novou výstavu "Devadesátej"

Jednou ze stěžejních událostí roku 1990 byl první koncert skupiny Rolling Stones. I k němu se výstava vrací. A to jak ve fotografiích, tak v audiovizuální podívané v podobě sestřihu koncertu.

K dalším důležitým událostem toho významného roku najdou návštěvníci na výstavě plakáty, fotografie, obaly gramofonových desek a výstřižků z tisku.

Tomáš Pavlíček, Zuzana Walterová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme