V pražském Obecním domě vystoupí večer Bobby McFerrin

V rámci festivalu Struny podzimu vystoupí dnes v pražském Obecním domě americký skladatel, zpěvák a dirigent Bobby McFerrin. Dnešní gala večer je prvním ze tří koncertů tohoto hudebníka v Čechách. Na pódiu se s ním objeví i Iva Bittová nebo Dan Bárta.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obecni dum

Obecni dum | Foto: CzechTourism

Autor hitu Don´t worry be happy měl svou sérii koncertů v Čechách odzpívat už v dubnu. Kvůli sopečnému prachu ale nakonec nepřiletěl. Fanoušci si jeho unikátní hlas mohou vychutnat v Praze až dnes v Obecním domě a zítra v Kongresovém centru. V Ostravě pak vystoupí 8. května.

Tři koncerty se ponesou nejen v duchu jeho nového alba Vocabularies. „Album patří do série, kterou on si buduje po léta, kdy shromažďuje lidi různých kulturních kořenů a jakoby ukazuje jak všechny hlasy při troše dobré vůle společně ladí,“ přiblížil hudební publicista Pavel Klusák.

Přehrát

00:00 / 00:00

Americký hudebník Bobby McFerrin přijíždí do Česka. Podrobnosti v Ranním Radiožurnálu od Zuzany Filípkové.

Afroameričan z New Yorku využívá svůj hlasový rozsah 4 oktáv a dokáže dokonce vytvořit iluzi dvoj nebo vícehlasného zpěvu. Jeho koncerty patří podle Klusáka k opravdovým zážitků a událostem.

Ferrin nechává prostor pro improvizaci a dokáže neuvěřitelně pracovat s publikem, kdy často rozezpívá i zaryté nepěvce.

Bobby McFerrin | Foto: Veronika Žajdlíková

Taková ta síla jakoby určité laskavé manipulace s lidmi, které má před sebou, to je důvtipné, překvapivé. Najednou zjistíte, že dokážete zpívat odvážně a možná i míň falešně, než jste si mysleli,“ uvedl.

Zuzana Filípková, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme