Festival Mezi ploty se přesunul do Bohnic

V Praze Bohnicích v sobotu a v neděli vyvrcholí unikátní devatenáctý ročník multižánrového festivalu Mezi ploty. Letos na něm vystoupila nebo ještě vystoupí, více než stovka skupin, jednotlivců a divadelních souborů. Festival začal v Dobřanech a z Brna se dostává do Prahy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Festival Mezi ploty v Dobřanech

Festival Mezi ploty v Dobřanech | Foto: ČRo Radio Wave

Tři pilíře akce - hudba, divadlo a výtvarné umění jsou letos v rovnováze. Doplňují je výtvarná díla a novinkou je autorské čtení. Zúčastní se ho například hudebník Jiří Dědeček, spisovatel Michal Viewegh nebo Arnošt Goldflam.

Přehrát

00:00 / 00:00

O festival Mezi ploty se zajímala Jitka Benešová

Nikde ve světě se akce podobného rozsahu a zaměření jako u nás nekoná. Autorem a organizátorem festivalu je Robert Kozler. Nápad realizuje společně s Michalem Šestákem z Nedomysleno.

V hudební části programu vystoupí například Michal Pavlíček junior se skupinou Gang Ala Basta. „Samozřejmě zazní starší skladby, ale také z nového cd, těch starších bude asi třetina,“ prozradil Pavlíček.

Akce spojuje komerční úspěšnost a humanitární poslání. Účinkující se vzdají honoráře a výtěžek ze vstupného slouží na rozvoj terapeutických kulturních aktivit.

Igor Maňour, Jitka Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme