Bob Dylan se vrací do Čech. Zahraje ve Vysočanech

Během pěti let se už potřetí vrací do Česka legendární písničkář Bob Dylan. Světoznámý hudebník působí na scéně půl století. Dnes vystoupí v pražské vysočanské aréně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letos devětašedesátiletý Bob Dylan je jednou z nejvlivnějších postav světové hudby. Naposledy v České republice vystoupil Dylan v roce 2008 v Ostravě. V Praze představí nejslavnější hity v neobvyklém podání. Kromě nesmrtelných evergreenů návštěvníci pravděpodobně uslyší i novinky z jeho loňského alba Together Through Life.

„U Boba Dylana je těžké říct, s čím se v Praze představí. Všechny své programy a skladby nechává do poslední chvíle pouze ve své hlavě a těsně před koncertem se podle nálady rozhodne, co bude vlastně hrát. Pražské vystoupení tak bude jedním velkým překvapením,“ říká Petr Novák z agentury Live Nation.

Přehrát

00:00 / 00:00

O Bobu Dylenovi jsme na Rádiu Česko mluvili s hudebním publicistou Josefem Rauvolfem.

Slova Petra Nováka potvrdil na Rádiu Česko také hudební publicista Josef Rauvolf. „Přestože Bob Dylan hraje na koncertech svoje staré a notoricky známé písničky, tak je dokáže zahrát v takovém aranžmá a tak přepracované, že mě se třeba stávalo, že jsme je poznal až po několika minutách a někdy vyloženě jen podle textu,“ uvedl.

Za 50 let tvůrčího života napsal Dylan přes 500 písní a podle Rauvolfa je jeho hlavním přínosem to, že ukázal jako první, že v rockové či populární hudbě lze mít texty, které mají výraznou básnivou kvalitu.

Zcela určitě měl podle něj také vliv na americkou poezii. „Dylan měl rád americkou poezii, americký blues a tyto vlivy vnášel do svých textů. Ty poslouchali miliony lidí. Tak i ti, kteří by například neotevřeli knížku poezie, to dostávali z rádia nebo desky,“ řekl.

Jitka Benešová, Martin Křížek, Katarína Brezovská, Václav Rojík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme