V Praze začíná festival židovské kultury Devět bran

V Praze dnes začíná letní část 11. ročníku multižánrového festivalu židovské kultury Devět bran. Projekt seznamuje českou společnost se světovou židovskou kulturou letos především z Rumunska. Pražská část festivalu nabídne divadlo, hudbu, literaturu, výstavy, přednášky a semináře.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Židé

Židé | Foto: Břetislav Tureček | Zdroj: Český rozhlas

Divadlo pod Palmovkou přivítá Státní židovské divadlo Bukurešť, které existuje už 134 let, Divadélko Radar zase domácí soubor Ty-já -tr.

Přehrát

00:00 / 00:00

Festival židovské kultury Devět bran ve vysílání Rádia Česko představil ředitel festivalu Pavel Chalupa.

Hudební část festivalu vyvrcholí v sobotu galakoncertem ve Valdštejnské zahradě, kde vystoupí i v česku žijící ukrajinská židovská zpěvačka Kateryna Kolcová: „Budeme hrát trošičku miš maš, bude to židovská hudba, trošku řecká i srbská, protože víme, že hudební proces je velice propojený.“

Hlavní zahraniční hvězdou hudebního programu bude rumunský jazzman Harry Tavitian. A návštěvníci festivalu si budou moci poslechnout i klezmerová skupina Di Naye Kapelye.

Jitka Benešová, Lenka Rafaelová, Dalibor Zíta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme