Pražský koncert Paca De Lucíi se vydařil, diváci aplaudovali vestoje

Král flamenkové kytary - i tak bývá označován španělský kytarista Paco De Lucía. Včera jeho hráčská virtuozita nadchla publikum v pražském Obecním domě. Vystoupení skončilo potleskem a ovacemi vestoje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Paco de Lucía - král flamenca

Paco de Lucía - král flamenca | Foto: Archiv

Třiašedesátiletý kytarista přijel v doprovodu souboru, ve kterém jsou nejen hudebníci, ale i tanečníci. Před koncertem byla nouze o lístky, pořadatelům zbývalo pár posledních z nevyzvednutých rezervací.

Zkusit štěstí přijeli i manželé Olga a Jan ze Všenor. “Jeho hudba se nám líbí temperamentem. Máme ke Španělsku vztah. Kdyby někdo měl dva lístky, tak je ráda koupím,“ uvedli. Vstupenky nakonec na poslední chvíli koupili. „Máme lístky k sezení, a jsem ráda, že si to užijeme s noblesou,“ dodala paní Olga.

Přehrát

00:00 / 00:00

O pražském koncertě Paca De Lucíi informovala v Ranním Radiožurnálu Eva Rajlichová

V nabitém sále čekal na začátek koncertu i jiný slavný kytarista -Ivan Král, kterého Paco de Lucía v mnohém ovlivnil: „To hraní samozřejmě a ta klasická hudba. Moc se na koncert těším.“

Paco de Lucía ve sněhobílé košili uhranul přítomné publikum už od prvních tónů. I přesto, že bylo zcela zřejmé, kdo je hlavní hvězdou večera, dával dostatečný prostor i svým spoluhráčům.

„Má vynikající kapelu a vybírá si jak hvězdy, tak i méně známé muzikanty. Prostě ta kapela fantasticky šlapala a je úžasné, jak to dokáže propojit,“ zhodnotil koncert hudební publicista Tomáš Polívka.

Taneční výkon

Pražské publikum ocenilo i neuvěřitelný výkon tanečníka el Farruca, který je stejně virtuózní tanečník jako Paco de Lucia kytarista. „Je to věc, která není zajímavá pouze vizuálně, ale i hudebně. Protože co on tam předváděl nohama, byl jazz pro nohy. Byly to akcenty, vypichování...,“ uvedl publicista.

Třiašedesátiletý hudebník je ve skvělé formě, málokomu se totiž povede, aby na první pohled trochu upjaté publikum ve společenských oblecích a robách vstalo jako jeden muž a dožadovalo se přídavku.

Katarína Brezovská, Eva Rajlichová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme