Joe Cocker po deseti letech zazpívá v Brně

Do Brna se po deseti letech vrátí legendární britský zpěvák Joe Cocker. O jeho vystoupení je tak velký zájem, že pořadatelé museli změnit místo konání. Koncert se měl původně konat v hale Rondo, Cockerovi fanoušci ale nakonec zamíří do větších prostor haly Vodova.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Joe Cocker

Joe Cocker | Zdroj: ČTK

Joe Cocker přijíždí do Česka s novým albem Hard Knocks. Uvádí ho stejnojmenná titulní píseň.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zpěvák Joe Cocker po deseti letech vystoupí v Brně. Na koncert zve redaktorka Jitka Benešová

„Dal mi ji jeden mladý kluk z jihu Spojených států, z New Orleans. On ji také nahrál, ale zpíval o jiných věcech než já, třeba o rybách, které tam dole chytají,“ říká o skladbě šestašedesátiletý Brit.

Zpívat začal před půl stoletím. Tehdy ho živila úplně jiná profese. „Měl jsem svůj byznys, byl jsem plynař. Dělal jsem u plynáren, když mi bylo patnáct, což je něco podobného jako instalatér. V téhle práci jsem ale nebyl nejlepší. Mysle jsem pořád na rock and roll, a měl jsem proto problémy. Nakonec jsem si uvědomil, že chci být zpěvákem,“ vzpomíná Joe Cocker.

Nesmrtelnost mu zajistila účast na ikonickém festivalu Woodstock v roce 1969. Má za sebou více než dvě desítky úspěšných alb, jeho chraplavý hlas je nezaměnitelným poznávacím znamením. Proslul i jako mistr coververzí.

V 70. letech měl Joe Cocker problémy s drogami. V dalších letech se pomalu dával dohromady, ale opravdový comeback se mu povedl až v 90. letech minulého století. V Česku naposledy vystoupil v prosinci 2007 v Praze a v Ostravě.

Do Brna se Joe Cocker vrací po deseti letech. Příležitost vystoupit před jednou z největších světových legend dostane písničkář Tomáš Klus.

Martin Hromádka, Jitka Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme