Absolutním Českým slavíkem je Karel Gott. Mezi zpěvačkami už po devatenácté zvítězila Lucie Bílá

Karel Gott se stal absolutním Českým slavíkem. Už po jednačtyřicáté navíc získal i hlavní cenu mezi zpěváky. Ocenění za něj ale kvůli jeho zdravotním komplikacích převzala dcera Charlotte Ella. V kategorii zpěvaček už po devatenácté zvítězila Lucie Bílá. Zopakovala tak loňské vítězství. Cenu za nejlepší kapelu si odnáší Kabát, který zvítězil už po jedenácté.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V anketě Český slavík už po devatenácté zvítězila zpěvačka Lucie Bílá

V anketě Český slavík už po devatenácté zvítězila zpěvačka Lucie Bílá | Zdroj: ČTK

Gott byl oceněn i jako interpret nejoblíbenější písně posluchačů rádia Impuls, kterou se stala Země vstává s hudbou od Michala Davida a textem Lou Fanánka Hagena. Tuto cenu za Gotta převzal v úvodní části slavnostního večera 51. ročníku ankety právě Michal David. Oceněná píseň byla jednou z prvních, kterou Gott natočil po onkologické léčbě.

Bílá, která za svou dosavadní kariéru prodala více než čtyři miliony desek, v dubnu oslavila padesátiny. Při této příležitosti měla v listopadu vystoupit na dvou koncertech v pražské O2 aréně, kvůli zdravotní indispozici ale koncerty přesunula na 8. ledna 2017.

„Do dnešního dne jsem měla 128 koncertů. Mohlo jich být 130. Nikomu to nepřeji," narážela Bílá na své onemocnění při přebírání ocenění.

„Ale ty dva zrušené koncerty mi něco úžasného přinesly, zjistila jsem, že mám kolem sebe úžasný tým lidí, skvělé přátele a hlavně fandy. Já jsem takovou podporu nezažila za všech těch 18 slavíků dohromady. Já vám strašně děkuji, a jestli můžu poprosit, tak ještě toho dvacátého, ne?" dodala s úsměvem.

Na druhém místě skončila zpěvačka Lucie Vondráčková, jako třetí se potom umístila Ewa Farna. Do finálové šestice v kategorii zpěvaček se kromě oceněných dostaly v abecedním pořadí ještě Anna K., Monika Absolonová a Marta Jandová.

Ocenění mezi kapelami

Za Kabát poděkoval fanouškům zpěvák Josef Vojtek. „Snad se vám odvděčíme tím, že intervaly našich koncertů zkracujeme, a budeme vystupovat za 11 měsíců."

Kontroverzní kapela Ortel, které kritici vyčítají xenofobní texty namířené proti menšinám, skončila druhá. Po projevu zpěváka Ortela, který si postěžoval, že písně kapely nehrají v rádiích, navíc zazněl jen vlažný potlesk a pískot.

Třetí skončila skupina Chinasky. V kategorii kapel byly v nominacích kromě oceněných rovněž Kryštof, Olympic a Slza, která loni získala cenu za objev roku.

Objevem letošního roku se stal skladatel a písničkář Pekař, Slavíky bez hranic je slovenská skupina No Name.

Cenu za nejlepší kapelu si odnesla skupina Kabát | Foto: ČTK

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme