AC/DC opouští další kmenový člen. Po čtyřiceti letech odchází basák Cliff Williams

Šestašedesátiletý basák Cliff Williams oznámil svůj odchod z australské hardrockové legendy v úterý po skončení posledního turné Rock or Bust. Učinil tak prostřednictvím videa zveřejněného na oficiálním YouTube kanálu AC/DC. „Je čas skončit, to je vše,“ oznámil hudebník.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Baskytarista AC/DC Cliff Williams (archivní foto)

Baskytarista AC/DC Cliff Williams (archivní foto) | Foto: Creative Commons Attribution 3.0 Unported, MATT BECKER

Na svůj možný odchod z kapely připravoval Williams fanoušky podle britského Guardianu už letos v létě během posledního turné AC/DC Rock or Bust, kde z dřívější sestavy hrál jen on a nezničitelný Angus Young.

Kytarista Malcolm Young odešel z kapely kvůli nemoci v roce 2014. U AC/DC ho hradil synovec Stevie. Bubeník Phil Rudd se turné kvůli domácímu vězení za držení drog a výhružky nemohl zúčastnit, paliček se místo něj chopil Chris Slade. Hlas AC/DC - zpěváka Briana Johnsona - nahradil kvůli jeho problémům se sluchem v půlce turné Axl Rose. V této sestavě kapela odehrála i svůj květnový koncert Praze, který byl možná poslední.

S nedávnými personálními problémy ale podle Williamse jeho odchod nesouvisí. „Je čas skončit, to je vše,“ řekl na videu. Přiznal ale, že ztráta spoluhráčů v posledních letech pro něj byla velkou změnou.

Rodák z anglického Essexu hrál s AC/DC od roku 1977, kdy nahradil Marka Evanse. Nyní se těší na odpočinek a část strávený s rodinou. V kapele tak z dřívější sestavy zůstává už jen „otec zakladatel“, jednašedesátiletý kytarista Angus Young.

ph Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme