Americká skupina Pixies se vrací do Prahy. Vystoupí ve větší hale a představí nové album

Na konci 80. let vtrhli na rockovou scénu. Byli neotřelí a jejich zvuk ovlivnil kapely jako Nirvana nebo Blur. Pak se ale na více jak deset let odmlčeli. Do Prahy se vracejí američtí Pixies s novým albem. Živě ho představí ve čtvrtek večer ve Foru Karlín.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pixies

Pixies | Foto: Travis Shinn

„Už vůbec to, že kapela čtvrt století po svém vzniku, přesněji po své největší slávě, má pořád význam, jaký má, svědčí o tom, že tam muselo být něco významného a zjevného od samotného začátku,“ popisuje hudební publicista Antonín Kocábek období prvních vystoupení skupiny Pixies.

Díky tomu, že na sebe kapela rychle upozornila a měla chytlavé singly Where Is My Mind nebo Monkey Gone To Heaven se stali Pixies předskokany kapele U2. Pár měsíců na to ale přišel konec a Pixies se rozešli. Na pódiu se potkali až v roce 2004.

„Volání fanoušků a příznivců podobných kapel je vždycky velmi výrazné. Trvalo to sice poměrně dlouho, přesto ale ke comebacku došlo,“ pokračuje Kocábek.

Následovalo dlouhé a úspěšné turné, v rámci něhož zavítali před deseti lety do pražského Paláce Akropolis. Nové desky ale nabídla kapela posluchačům až předloni a letos.

„Ta předchozí byla určitou znouzecností a myslím, že i maličko zklamáním, protože obsahovala pouze už před tím vydaná EP. Až ta další deska byla pevným regulérním nástupcem. Nepřinesla vlastně nic nového, její přijetí ale přesto bylo dost pozitivní. Jsou to pořád skvělé nápadité písničky, které budou fungovat dobře na koncertech,“ dodává Kocábek.

Čtvrteční večer zahájí ve Foru Karlín kapela Fews. Pixies nastoupí na pódium ve 21 hodin.

Ondřej Bambas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme