Američtí Green Day v Praze rozdávali kytary. Nechyběla ani „zdravice“ pro nového prezidenta

Vidět naživo své oblíbence, zazpívat si s nimi jejich hity a pořídit nějaké to selfie. To jsou většinou zážitky, které si z koncertů odnášejí fanoušci. Když ale v neděli v pražské Tipsport Aréně vystoupila americká punk rocková kapela Green Day, nabídla některým lidem ve vyprodané hale ještě silnější zážitek. Jedna fanynka si na něj dokonce bude moct i zahrát.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Američtí punk rockeři Green Day vystoupili ve vyprodané Tipsport Areně v Praze

Američtí punk rockeři Green Day vystoupili ve vyprodané Tipsport Areně v Praze | Zdroj: ČTK

„To je kapela mého mládí, já jsem na ní vyrůstal. S bráchou jsme poslouchali jejich první desku, to si pamatuju, to byla strašná sranda. Starý páky jsou prostě nejlepší,“ říká jeden z návštěvníků koncertu Martin.

Stejně jako on zřejmě většina fanoušků do vyprodané Tipsport Arény přišla hlavně na starší hity Green Day, jako jsou American Idiot nebo Basket Case. Dvou a půl hodinovým koncertem určitě američtí pop-punkeři udělali těmto fanouškům radost. Obzvlášť pak dvěma, kteří dostali možnost si s kapelou zazpívat přímo na pódiu.

Osmnáctiletou Karolínu dokonce zpěvák Billy Joe Armstrong nechal zahrát na svoji kytaru. A i když nepředvedla nijak oslnivý výkon, mohla si nakonec nástroj nechat.

Američtí punk rockeři Green Day vystoupili ve vyprodané Tipsport Areně v Praze | Foto: ČTK

Mimochodem ani v Praze si Billy Joe Armstrong neodpustil rýpnutí si do nového prezidenta Spojených států. Ve skladbě American Idiot tak i tentokrát zazněl vzkaz pro Donalda Trumpa, kterého Armstrong v minulosti přirovnal k Adolfu Hitlerovi. Pražské publikum dalo zpěvákovi Green Day svým skandováním najevo, že mu moc dobře rozumělo.

Green Day se do České republiky vrátili po sedmi letech. Vedle starších hitů nabídly za doprovodu pyrotechnických efektů i písně ze svého aktuálního alba Revolution Radio. Celkem během koncertu zazněla téměř třicítka písní. Jako předskokani vystoupila ska-punková formace The Interrupters.

Američtí punk rockeři Green Day vystoupili ve vyprodané Tipsport Areně v Praze | Foto: ČTK

Američtí punk rockeři Green Day vystoupili ve vyprodané Tipsport Areně v Praze | Foto: ČTK

ČTK, Vojtěch Koval Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme