Bob Dylan, The Who i Paul McCartney. V Kalifornii začíná exkluzivní festival Desert Trip

Rolling Stones, Neil Young, Bob Dylan, Charlie Watts a The Who, Roger Waters z Pink Floyd a Paul McCartney. Ti všichni budou k vidění a slyšení na možná největším hudebním festivalu všech dob po Woodstocku. Desert Trip začne už v pátek večer v městě Indio v americké Kalifornii. Od jiných rockových festivalů ho jasně odlišuje starší a movitější publikum.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bob Dylan

Bob Dylan | Foto: oficiální stránky Boba Dylana

Festival rockových gigantů na poušti v jižní Kalifornii dal dohromady impresário úspěšných festivalů Paul Tollet. Příští víkend hudebníci zahrají ještě na druhém turnusu.

„Sejdou se tam kapely, které na jiných festivalech nehrají a společně vystupují málokdy. Je to unikátní šance vidět kapely, které už asi dlouho hrát nebudou,“ říká David Gaydečka, organizátor festivalů United Islands of Prague a Metronom.

Třídenní luxusní lístek stojí 1600 dolarů (tedy asi 40 tisíc korun), přijede 150 tisíc lidí a tržby se odhadují na 160 milionů dolarů. Průměrný návštěvník prý utratí přes 1000 dolarů, což je asi desetkrát víc než na běžných amerických festivalech.

Dorazí spousta rodičů s dětmi, místo stánků s buřty se bude jíst v luxusních restauracích. V publiku by mělo být hodně padesátníků a šedesátníků, průměrný věk vystupujících je 72 let. Nejspíš půjde o největší oslavu rockového stáří v dějinách.

Zpěvák skupiny Rolling Stones Mick Jagger | Foto: Reuters

Patricie Polanská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme