Britský zpěvák a skladatel Sting slaví 65. narozeniny, už nyní je legenda

Muzikant, zpěvák, baskytarista a skladatel Sting slaví 65 narozeniny. Proslavil se na přelomu 70. a 80. let jako frontman kapely The Police, většinu své kariéry ale strávil na sólové dráze. Díky hitům jako Englishman in New York se zařadil mezi legendy světové hudební scény.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sting (2009)

Sting (2009) | Foto: Wikimedia Commons, David Shankbone

Sting pochází z britského Wallsendu a svým civilním jménem je Gordon Matthew Thomas Sumner. V rozhovorech ale několikrát přiznal, že už toto jméno nepoužívá a i jeho vlastní děti mu říkají prostě Sting.

Kromě svých populárních skladeb jako Englishman in New York nebo Brand New Day je Sting uznávaný i kvůli své jazzové tvorbě. Svoji popularitu Sting často využívá pro dobrou věc – už od 80. let se zapojuje do boje za lidská práva, v roce 1989 navíc založil nadaci na záchranu deštných pralesů.

Sting je komandér Řádu britského impéria. Vydal pět desek se skupinou The Police, pro kterou Stin napsal její největší hity Every Breath You Take nebo Roxanne. Sám poté vydal jedenáct studiových alb. Objevil se i v několika filmech.

Vojtěch Koval Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme