Čtyři ceny Anděl získala Aneta Langerová. Zpěvákem roku je Michal Hrůza

Hudební ceny Anděl za rok 2014 ovládla Aneta Langerová. Získala ocenění ve všech čtyřech kategoriích, do kterých byla nominována. Kromě zpěvačky roku si odnesla cenu i za album Na Radosti, nejlepší skladbu a videoklip. Zpěvákem roku se stal Michal Hrůza a cenu za nejlepší kapelu převzali Chinaski.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čtyři ceny Anděl získala zpěvačka Aneta Langerová

Čtyři ceny Anděl získala zpěvačka Aneta Langerová | Zdroj: ČTK

Langerová poděkovala hlavně týmu, který jí s deskou Na Radosti pomáhal:

„Mám za sebou asi jedenáctileté hledání lidí, kteří mi vyhovují jak lidsky, tak to jsou muzikanti, kteří mě nějakým způsobem posunují. To mě vždycky hrozně těší a je to věc, na kterou jsem v dnešní době nejvíc hrdá.“

Vítězka prvního ročníku soutěže Česko hledá SuperStar bojovala o cenu za nejlepší zpěvačku s Lenkou Dusilovou a Ewou Farnou.

Zpěvák Michal Hrůza, který byl při napadení loni v červenci těžce zraněn a na koncertní pódia se vrátil po osmi měsících, porazil Tomáše Kluse a Vojtu Dyka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Letošní hudební ceny Anděl ovládla Aneta Langerová. Zpěvákem roku se stal Michal Hrůza a nejlepší skupinou Chinaski. Natáčel Vojtěch Koval

V kategorii Skupina roku pak Chinaski zvítězili na kapelami Vypsaná fixa a Zrní.

„Moc děkujeme, vážíme si toho. Chtěl bych poděkovat kapele, protože vám jsem ještě nikdy nepoděkoval za to, že to se mnou takhle vydržíte,“ řekl směrem k členům skupiny zpěvák Michal Malátný.

Objevem roku se stala skupina Jelen, která uspěla s albem Světlo ve tmě. Akademici se rozhodovali mezi ní, projektem Monikino Kino a písničkářem Voxelem.

O nominacích v hlavních kategoriích letos rozhodlo 94 akademiků z řad novinářů, rozhlasových a televizních dramaturgů, promotérů, nezávislých hudebních odborníků nebo obchodníků. Do prvního kola hlasování bylo zařazeno 222 alb a 217 videoklipů.

Do Síně slávy byla slavnostně uvedena 68letá zpěvačka Hana Zagorová.

V průběhu slavnostního večera byla vyhlášena také kategorie Deska roku. Nejprodávanějším albem v roce 2014 se stala deska Tomáše Kluse s názvem Proměnamě.

Anděly letos moderoval Leoš Mareš. Svůj um předvedli například Bára Basiková, Xindl X, Ondřej Ruml, Marta Jandová nebo Václav Noid Bárta.

ČTK, Anna Jadrná, Vojtěch Koval Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme