Další hvězdou festivalu Metronome budou po Stingovi britští Kasabian. Do Prahy se vrátí s novou deskou

Na pražském festivalu Metronome vystoupí kapela Kasabian. Jedna z nejúspěšnějších britských skupin současnosti je tak další hvězdou Metronomu po zpěvákovi Stingovi. Festival se koná 23. a 24. června na holešovickém výstavišti. Kasabian se prezentují alternativním rockem a vyprodanými koncerty vyvrací tvrzení o konci éry britské kytarové muziky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kasabian

Kasabian | Foto: Wikimedia Commons CC-BY-SA-3.0

Kasabian patří k nejúspěšnějším britským rockovým kapelám. S posledními čtyřmi deskami ovládli britský žebříček nejoblíbenějších alb a několikrát obdrželi i ocenění za nejlepší živé vystoupení.

Skvělý koncert se ale neobejde bez skvělých fanoušků. To prohlásil v rozhovoru pro Radiožurnál v roce 2015 baskytarista Kasabian Serge Pizzorno.

„To fanoušci dělají dobré koncerty. Kapela může dělat první poslední, ale nakonec jsou to fanoušci, kteří dělají z koncertů skvělou show,“ vysvětlil.

Blízko k Česku

„Kasabian se hlásí k odkazu rokenrolových kapel 60. let. Mixem těchto vlivů s elektronikou a současným kytarovým přístupem si dokázali vytvořit svůj originální styl," uvedla hlavní dramaturgyně festivalu Barbora Šubrtová.

Kapela se do Česka vrací po dvou letech, v roce 2015 hudebníci vystoupili na hlavní scéně festivalu Colours of Ostrava. K Česku a jeho historii mají velmi blízko. Jeden ze svých nejznámějších singlů Club Foot věnovali Janu Palachovi. Klip k této písni navíc zobrazuje vpád sovětských tanků při maďarském povstání v roce 1956.

Skupina z Leicesteru vznikla v roce 1997 pod názvem Saracuse. Svůj eponymní debut však kapela vydala až v roce 2004. Na popularitě pak získávala díky sérii úspěšných singlů, které ji vynesly do širšího povědomí. Na Metronome festival dorazí s novou deskou.

ČTK, Vojtěch Koval Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme