Do Prahy přijel legendární kytarista Slash. Znovu se mluví o Guns N´Roses

Zahrál si s Michaelem Jacksonem nebo Lennym Kravitzem. Tentokrát vystoupí legenda rockové hudby, kytarista Slash s Mylesem Kennedym a kapelou The Conspirators. Dnes večer zahrají v Malé sportovní hale v pražských Holešovicích. Mnohem víc než o jeho aktuálním turné ale světová média mluví o tom, že by se Slash mohl znovu postavit na pódium s kapelou Guns N´Roses, se kterou se proslavil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slash

Slash | Foto: Oficiální Facebook Slashe

Poslední koncerty se Slashem v sestavě odehráli Guns N´Roses před více než dvaceti lety. Po turné k albu The Spaghetti Incident kytarista z kapely odešel. Prý už nedokázal spolupracovat se zpěvákem Axelem Rosem.

„Axel Rose bude asi hodně problematická osoba a Slash zřejmě také. Myslím, že tam bylo víc kohoutů na jednom smetišti a že se to nedalo ustát. Do toho drogy, alkohol a další excesy,“ říká hudební publicista a muzikant Jan Martinek.

Zdá se ale, že Slash a Axel Rose už své spory vyřešili, nebo alespoň prozatím odložili. Naznačil to Slashův rozhovor pro americkou televizi CBS z letošního května.

"Nepřátelství mezi námi je pryč. Ty zlé pocity už začaly být prostě přehnané, absurdní."

Na otázku, jestli to znamená, že Guns N´Roses znovu vystoupí v sestavě z první poloviny devadesátých let, Slash odpověděl „Nikdy neříkej nikdy.“ Zároveň to byla nejpozitivnější odpověď od dob Slashova odchodu z kapely, myslí si Jan Martinek.

„On samozřejmě moc dobře ví, co má říct, a co ne. Myslím si, že ve chvíli, kdy to řekl, už se podepisovaly nějaké smlouvy. Obecně je to u podobných comebacků z 90 procent o penězích. Asi teď dostali nabídku, která se neodmítá, a to může přebít jejich neutěšené vztahy.“

Slash (vlastním jménem Saul Hudson) se v roce 2012 stal členem Rock'n'rollové síně slávy. Časopis Time ho v roce 2009 zařadil na druhé místo v žebříčku deseti nejlepších hráčů na elektrickou kytaru všech dob.

S Mylesem Kennedym a kapelou The Conspirators vystoupí Slash od 20 hodin v holešovické Malé sportovní hale.

Vojtěch Koval Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme