Do Prahy se vrací Chris Rea, zahraje v O₂ areně

Legendární britský zpěvák a kytarista Chris Rea vystoupí v pražské O₂ areně. Jeho skladby jsou charakteristické melancholickými kytarovými linkami a hlavně jeho chraplavým hlasem. V Praze Chris Rea koncertoval naposledy před více než dvěma lety.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Chris Rea

Chris Rea | Foto: Oficiální web zpěváka Chrise Rey

Svou sólovou kariéru začal Chris Rea v roce 1978 hitem Fool (If You Think It's Over). Přestože žádná z Reových skladeb se nikdy nedostala na první místo britské hitparády, dokázal irský kytarista s italskými kořeny prodat přes 30 milionů kopií svých alb.

„V posledních deseti letech se vrátil k blues a jazzu, takže jeho poslední desky jsou výrazně ovlivněny jeho studiem bluesové hudby a návratem k láskám, jako je Milles Davis a podobně,“ popisuje tvorbu Chrise Rey hudební publicista Josef Vlček.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na koncert Chrise Rey zve repotrér ČRo Vojtěch Koval

V roce 2001 lékaři Reovi diagnostikovali rakovinu slinivky břišní. Od té doby se na začátku každého turné spekuluje, že může být poslední. V roce 2006 se Chris Rea v pražském Kongresovém centru dokonce rozloučil s koncertováním. Hraje ale dál. Do Prahy se od té doby vrací už podruhé.

„Když jsem s ním naposledy mluvil, tvrdil, že je v dobrém stavu a že může hrát třeba do osmdesáti,“ doplňuje Josef Vlček. Na koncertě v pražské O₂ areně zřejmě zazní hlavně skladby z aktuální desky Spirito Blues a osvědčené hity jako Josephine nebo Road to Hell.

Vojtěch Koval, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme