Galakoncert světoznámé sopranistky Sumi Jo zahájí festival v Českém Krumlově

V Českém Krumlově začíná dnes večer galakoncertem pod širým nebem mezinárodní hudební festival. Dvacátý čtvrtý ročník přehlídky zahájí v Pivovarské zahradě jedna z největších současných pěveckých hvězd, jihokorejská sopranistka Sumi Jo.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sumi Jo

Sumi Jo | Foto: MHF Český Krumlov

Společně s italským tenoristou Danilem Formaggiou a za doprovodu Symfonického orchestru Českého rozhlasu zazpívají nejslavnější árie a dueta z italských a francouzských oper.

Pěvkyně Sumi Jo si postupně získala operní publikum po celém světě. Obdivovaná je za ohebný soprán, dokonalé frázování a znamenitou muzikálnost.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jihokorejská sopranistka Sumi Jo chtěla vystoupit v Českém Krumlově už dříve, podařilo se to až letos, říká v rozhovoru s Markétou Kaňkovou

„Ona skutečně natočila 50 CD, některá sólová alba, někde samozřejmě v produkcích oper s ostatními účinkujícími. V rámci své kariéry vystupovala v Metropolitní opeře, ve Vídeňské státní opeře, milánské La Scale,“ přiblížil jihokorejskou pěvkyni dramaturg festivalu Lubomír Herza.

Mezinárodní hudební festival v Českém Krumlově letos nabídne nejen klasickou hudbu, ale i jazz, kubánské rytmy nebo argentinské tango.

„Do komorní řady jsem přizval Lubomíra Brabce, našeho velmi známého a populárního kytaristu, který se představí svým recitálem. Pak výborné kvarteto - slovenské Mucha kvartet, kde program bude trošku netradiční, neb v druhé polovině si přizvali jako hosta Vladimíra Kulíška, hudebního mima, který bude hudba Antonia Vivaldiho ztvárňovat pohybem,“ dodává Herza.

Festival potrvá až do 8. srpna.

Markéta Kaňková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme