Handicapovaní jsou na Rock for People vítáni. Koncerty sledují z vyvýšené plošiny

V Hradci Králové dnešním dnem končí Rock for People. Na hudební festival zavítaly tisíce lidí. Pořadatelé dokonce hlásí, že pokořili loňskou návštěvnost. Domácí a zahraniční interprety si měli možnost poslechnout a prohlédnout i lidé s handicapem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Handicapovaní jsou na Rock for People vítáni. Koncerty mohou sledovat z vyvýšené plošiny

Handicapovaní jsou na Rock for People vítáni. Koncerty mohou sledovat z vyvýšené plošiny | Foto: Martin Pařízek | Zdroj: Český rozhlas

„Tlačit se davem není moc ideální. Většinou vidíte jen samá pozadí, místo toho, abyste viděl přímo tu kapelu,“ podotýká mladý vozíčkář s červeným kloboukem Josef Žabka z Chebu.

Organizátoři festivalu Rock for People ale pro handicapované návštěvníky připravili speciální vyvýšenou plošinu. Právě vozíčkáři tak mohou vidět na podiu svoji oblíbenou kapelu.

„Když hráli The Offspring, tak jsem se byl na té plošině podívat. Je to výborná věc,“ hodnotí Žabka.

Snahu pořadatelů vyjít lidem s handicapem vstříc chválí i zpěvák kapely Monkey Business Matěj Ruppert.

„Jsem strašně rád, že tady s námi lidé s handicapem mohou být. To nejmenší, co pro ně můžeme udělat, je, že je sem budeme brát, i když je to někdy trochu složitější na logistiku. Jsem rád, že přibývá velkých i malých kulturních akcí, kde se na handicapované myslí,“ dodává Ruppert.

Na festival dorazilo přes 50 vozíčkářů. Využívat mohli také pro ně speciálně upravené zázemí, včetně sprch.

Za tři dny se na hudebním festivalu Rock for People v Hradci Králové vystřídalo 150 jak domácích, tak i zahraničních interpretů. Mezi největší hvězdy patřila americká kapela The Offspring nebo britská formace Massive Attack.

S velkou pravděpodobností se také naplní odhady pořadatelů, že si na 22. ročník jednoho z největších tuzemských festivalů našlo cestu přes 30 tisíc lidí.

„Vždy se bojím vydávat soudy před úplným závěrem. Loňskou návštěvnost jsme pokořili už včera, takže si myslím, že letos budeme atakovat i tu naši pomyslnou metu 30 tisíc návštěvníků,“ upřesňuje hlavní organizátor Rock for People Michal Thomes.

Handicapovaní jsou na Rock for People vítáni. Koncerty mohou sledovat z vyvýšené plošiny | Foto: Martin Pařízek

Ondřej Vaňura, Martin Pařízek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme