Hudba Praha skončila. Členové kapely opustili frontmana Michala Ambrože

Legendární kapela Hudba Praha se po 33 letech rozpadla. Část muzikantů se dohodla, že založí novou formaci a opustí kytaristu, skladatele a zpěváka v jedné osobě Michala Ambrože. Právě ten skupinu v roce 1984 založil. Pokračovat budou pod pozměněným názvem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hudba Praha

Hudba Praha | Foto: Lucerna Music Bar

Nová formace Hudba Praha Band chce koncertovat od podzimu. Z jejich profilu na facebooku vyplývá, že uvažovali o změně už od června, kdy zjistili, že Michal Ambrož chce radikálně omezit počet koncertů.

Uvádějí, že frontmanovi nabídli, aby s nimi vystupoval dál. Ten to ale odmítl. Michal Ambrož nové uskupení považuje za „vzdor projekt“.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na důvod rozpadu kapely Hudba Praha se ptala Michaela Vetešková

„Je to spíš otázka toho, že to bude zas nějaký další revival Hudby Praha, kterých už několik je,“ řekl.

„Každopádně Hudba Praha ve složení, v jakém hrála v posledních letech, skončila. Budou pokračovat patrně, jak se zdá, dvě odlišné formace.“

Ambrož počítá s tím, že bude hrát dál. Zatím ale neví, jaké jeho kapela ponese jméno.

Hudební publicista Ondřej Bezr postup členů z původní sestavy Hudby Praha nechápe už proto, že autorem většiny repertoáru je právě Ambrož.

„Myslím si v první řadě, že se někteří z těch muzikantů chovají trochu jako malí kluci. Mnozí spolu hrají více než 30 let, tak mi připadá trochu dětinské se takhle ostentativně rozcházet,“ okomentoval.

Podle Bezra mají skladby Hudby Prahy stále dost fanoušků, a osud kapely tak lidi zajímá.

Michaela Vetešková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme